dinsdag 19 juli 2016

Camellia japonica

Kies nu zelf je afleverdatum! Hét online tuincentrum met meer dan 10. Bekijk alle soorten vaste planten! Camellia japonica online bestellen. De overige takken laat je staan.


Drastisch snoeien Camelia.

De plant is redelijk winterhar maar kan tijdens strenge vorst wel wat bescherming gebruiken. Een groenblijvende struik met glanzend leerachtig blad. De bloem is groot en opvallend en verschijnt als één van de eerste na de late winter.


Ze worden vooral in Japan zeer gewaardeerd vanwege hun vroege bloei. Vaak behoren ze tot de eerste bloemen die in de late winter opengaan. Late vorst kan de bloem beschadigen.


Sometimes called the rose of winter, it belongs to the family Theaceae. It is the official state flower of Alabama. Among the most cold-hardy camellias (inherited from the japonica parent), most of them are extremely vigorous, free-blooming, with attractive, semi-glossy, leathery leaves.

Bij Tuinplantenwinkel vindt u een ruim assortiment. De bloemen verschijnen in de kleuren roo roze en wit. De planten zijn in verschillende formaten te bestellen. Dit gaat gemakkelijk online. De struik kan na vele jaren een hoogte van ongeveer meter behalen.


Geschikt voor zowel de grote als kleine tuin. Je kunt de ‘Tiffany’ ook in een pot planten. Deze bodem mag iets zurig zijn. U krijgt direct een bevestiging.


Vooral als solitaire struik komt hij goed tot zijn recht. De vele varianten binnen deze soort dragen roze of rode bloemen. De bloei valt net na de nachtvorsten, in deze tijd bloeien er nog zeer weinig andere tuinplanten.


Ze groeien met diepgroene stevige bladeren en bloeien vanaf het vroege voorjaar. In een strenge winter wil het bij wat kleinere formaat struiken helpen om de knoppen te beschermen met een stuk vitrage er overheen. Bemest deze struik met kalkvrije organische mest. Makkelijk, snel en veilig boeken! Uw boeking direct bevestigd!


Snel en veilig online boeken.

Lees echte reviews en boek nu! Snel, eenvoudig, gemakkelijk. Reserveer online, laagste prijzen. Die olie, overigens peperduur, vindt zijn weg naar cosmeticaproducten of de Oosterse keuken. De meeste nazaten van de Tehaceae echter, worden bewonderd om hun schoonheid.


CAMELLIA WEER VOOR HET VOETLICHT. Jarenlang zijn ze ten onrechte als kamerplant gepresenteerd. Als ze ergens niet goed gedijen, is het wel in huis. Net als Rhododendron houden ze van betrekkelijk koele en vochtige omstandigheden. Japanese, has been traditionally used in Japan for hair care.


Bestellingen boven €2-: Altijd gratis verzending in Nederland en België. Camelia Japonica noemt men ook wel Chinese roos. De informatie op deze pagina is bedoeld als algemene ondersteuning, bevordering en optimalisering van de gezondheid. Een cultivar wijkt af van de soort op basis van een karakteristiek kenmerk zoals bloeikleur. De plant bloeit nog niet zo overvloedig zoals veel japonica cultivars.


Zij groeien met prachtige glimmende diepgroene stevige bladeren en overweldigende bloemen die vanaf het vroege voorjaar bloeien. De camellia japonica ‘Lavinia Maggi’ heeft een bijzondere bloem die roze van kleur is, maar met donker roze strepen in de bloem.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts