maandag 25 juli 2016

Photinia red robin haag

Hagen, zo bij u thuisbezorgd. Topkwaliteit Haagplanten van onze eigen kwekerij in Udenhout. Binnen werkdagen geleverd. Reserveer online, laagste prijzen. Wel is het van belang dat de bodem voldoende waterdoorlatend is.


De glansmispel groeit niet snel en vergt dan ook weinig onderhoud.

Wanneer de bladeren ouder worden, worden ze glanzend donker groen. Het is een stuk met een lengte van meter. Hij komt echter niet zo veel voor als haagplant. En dat terwijl de glansmispel ook als haag prachtig is. Met sierlijke blad dat rood en groen kleurt, vormt de glansmispel als haag een echte eyecatcher!


Met zo’n naam kan het haast niet anders dan dat dit een schitterende plant is. Deze glansmispel is door die schitterende uitstraling zeer geliefd en vind je dan ook steeds vaker in verschillende tuinen. In mei – juni krijgt de heester kleine witte bloemen.

De bessen zijn blauw tot zwart. Door snoei kun je de vorm van de struik of bol op stam mooi bepalen, bovendien wordt de struik mooi dicht door snoei. Photinia x fraseri wordt circa m hoog en m breed. Deze photinia dankt zijn naam aan de opvallende rode kleur van zijn nieuwe bladeren. Deze zijn geschikt voor een kleine haag of als kleine solitaire planten in de border.


Lage verzendkosten meer dan soorten groenblijvende hagen Hoge. Glansmispelhaag bestellen. De bossige kroonvorm is in eerste instantie rond maar later gaan takken meer doorhangen zodat een bredere kroon ontstaat.


De grond moet een gemiddelde vochtigheid hebben en goed water doorlaten. In de herfst produceert hij decoratieve rode bessen. Red Robin ’ kan ook als haag geplant worden. Je kunt ze kopen als heester of als boompje op stam.


Zeer geschikt voor een laag blijvende haag. Nu ook in C1 Cen C25. Ze hebben felrode stengels die de plant speciaal maakt. Vanwege de opvallende kleur is deze plant geschikt om op zichzelf te gebruiken maar ook als haag.


De planten krijgen de juiste verzorging die ze nodig hebben tot het moment van verpakken.

Bij het planten kunt u het beste Tuinplantengrond gebruiken. Hij wordt uiteindelijk tot meter hoog, maar door hem regelmatig te snoeien kunt u zelf de grootte bepalen. De heester kan goed vooraan in een heesterborder staan, solitair, in een bloembak of pot op het terras en kan zelfs als lage haag worden aangeplant.


Deze groenblijvende struik is een sieraad in de tuin. Kenmerken en verzorging De plant ontspringt met mooie rode twijgen die in de loop de tijd weer mooi groen wordt. De photinia komt uit het zuid-oosten van Azië. Voor vele kan deze mooie struik als solitair gebruikt worden in de border maar als haag is deze ook ideaal. De wortelgroei is fijn en oppervlakkig.


Een normale Hollandse winter zal hij probleemloos overleven. Geen tijd om ons te bezoeken? De plant kan als solitair worden gebruikt maar ook voor een haag zijn het uitstekende planten.


De nieuwe scheuten zijn echter rood van kleur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts