woensdag 27 juli 2016

Liquidambar kopen

Goedkoopste landelijke bezorging in heel Nederland. Amberbomen van alle merken op beslist. Top merk Superfoodme Voor slechts EUR 14. Oudere takken krijgen dikke grijze kurklijsten die erg decoratief zijn.


Het blad is 5-lobbig en de bladrand is gezaagd. De amberboom heeft u dan ook veel te bieden.

Liquidambar krijgt in het najaar schitterende herfstkleuren, die variëren van felroo geel tot oranje, allemaal aan dezelfde boom! De bladeren zijn handvormig zoals van een esdoorn, alleen zijn de bladeren veel dieper ingesneden. Liquidambar styraciflua (amberboom), in zijn natuurlijk verspreidingsgebied uitgroeiend tot m hoogte, maar in cultuur zelden hoger dan - m. Het leirek is 150cm breed en 120cm hoog. Totale hoogte van de leiboom is circa 320cm. De boom wordt niet heel erg groot en is dus perfect voor kleine tuinen.


De zuilvormige amberboom heeft haar oorsprong in Amerika en is erg populair in Nederland. Bekijk de beschikbaarheid van deze boom in onze webshop. Heeft geen problemen met kou en extreme regenval.

Worplesdon blijft ook lager dan de soort en wordt uiteindelijk - 15m hoog en 6-10m. De kroon groeit smaller dan de soort met een doorgaande rechte stam. Plaats de bomen dus altijd op een wat beschutte plek. De Liquidambar is ook verkrijgbaar als leiboom of als dakboom.


Liever geen boom, maar een haag met schitterend blad? Koop dan een Kant en Klaar Amberhaag. Dit maakt de boom geschikt als parkboom, maar wat minder voor de kleinere stadstuin. Alle amberbomen vind je op beslist. Bestel simpel en snel jouw bomen online.


De oorspronkelijk uit Noord Amerika komende boom, met zijn grillige en gerimpelde takken dankt zijn naam aan het gele hars dat in de bast zit en die op amber lijkt. Deze boom heeft een hoge piramidale vorm en een half open kroon. De stekelige vruchtjes verschijnen in de nazomer aan lange steeltjes. Omdat wij echter niet kunnen controleren of de bomen op de juiste manier worden geplant en de juiste verzorging krijgen, kunnen wij helaas geen hergroeigarantie geven.


Eventueel is deze garantie, tegen een percentage van het totaalbedrag, wel bij te kopen. Neem voor meer informatie contact op met onze klantenservice. Bovendien is het een boom die weinig tot geen last heeft van bladluizen. De Bolamberboom groeit langzaam, past goed in een kleine tuin en staat mooi langs een pad of oprijlaan.


De Gum ball doet het op de meeste grondsoorten, het liefst een vochtige voedzame bodem.

Toch is zijn oranjerode bladkleur in de herfst het belangrijkst. Tijdens de ‘Indian Summer’ in de VS speelt hij wel niet zo’n hoofdrol als de esdoorn , maar een oscar voor de beste bijrol lijkt wel gerechtvaardigd. In de herfst verschijnen de doosvruchten. Deze blijven tot ver in de winter aan de boom hangen. De vruchten zijn rond en stekelig.


Een mooie natuurlijke parasol die niet hard groeit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts