vrijdag 12 augustus 2016

Dwergfruitbomen

Dwergfruit en patiofruit zijn er in veel soorten. Het grote voordeel van deze bomen is dat ze klein zijn, langzamer groeien en makkelijk in potten, bakken of borders te plaatsen zijn. Veel van de soorten geven al vrucht.


Dwergfruitbomen

Bekende soorten zijn de Kordia, Regina, Jonagol Elstar en Conference. Om teleurstellingen te voorkomen adviseren wij om producten vooraf op de website of per e-mail te reserveren. Wij hebben het grootste sortiment fruitbomen op. Fruitbomen bij BALDUR- Nederland kopen! Deze zoete en smakelijke peer staat bekend om zijn groeivorm.


De boom groeit vooral met opgaande takken, en kan dus met enige snoei goed als zuilpeer gehouden worden. Na een uitermate droge start van de zomer en temperaturen die vaak rond de graden celcius stegen ziet het ernaar uit dat we deze week wat verfrissing krijgen. Mail en offerte-aanvragen worden wel beantwoord. Van appelboom, tot kersenboom, van aardbeienplant tot Goji-bes. Bekijk ons ruime aanbod en ‘verfruit’ je balkon, terras of tuin.


Dwergfruitbomen

Hier heeft elke gebruiker zijn eigen foto album. Ons Patio Fruit is wat kleiner van stuk en kan goed in een pot gehouden worden. Hierdoor zijn ze uitstekend geschikt voor op het terras of balkon.


Onder de populaire dwerg- en semi- dwergfruitbomen zijn er tientallen populaire variëteiten die verschillen in termen van rijping van fruit. De meest populaire voorraad voor appelbomen is de voorraad M9. Het is vooral goed voor industrieel tuinieren. Populair in onze regio zoals vroege rijpe variëteiten van laagblijvende appelbomen.


Online planten kopen bij ATuin met: Gratis levering in België, jaar groeigarantie, kortingen tot. Deze pagina toont je informatie over deze promotie. Gelukkig heb je ze ook als patiofruit, een nieuwe, veel compactere vorm voor wie weinig plaats heeft. Deze dwergfruitbomen worden in een pot op je terras niet hoger dan meter, en in de tuin zo’n meter hoog. Voor kleinere ruimtes zijn leibomen en dwergfruitbomen , zoals appel-, peren- en perzikbomen, erg geschikt.


Nog beter zijn de kolomvormige variëteiten die niet moeten worden teruggesnoeid en die je langs muren kunt planten. Siertuin: aan keuze geen gebrek. De vaak droge grond van een tuin op een helling is geschikt voor de meeste rotsplanten. Bijna alle boomgaarden in Nieuw-Zeeland gebruiken dwergfruitbomen , die dichter bij elkaar staan geplant. Elke boom heeft doorgaans een ruimte om zich heen van bij meter.


Bij sommige teeltbedrijven is dat oppervlak slechts bij meter. De omvang en vorm van de bomen wordt kort gehouden, zodat ze goed toegankelijk voor werknemers blijven. Reden genoeg om elke week even langs te gaan!


Vorige week kon je bij onze favoriete budgetwinkel terecht voor een vrolijke dwergfruitbomen. We verwachten dat ze inmiddels uitverkocht zijn, maar wie weet staan er nog een paar in de winkel. Vlakbij de nis met kariatiden zijn dwergfruitbomen aangeplant. Hier vinden we ‘Francesca´-, ‘Annurca´-, ‘Diacciola´-, ‘Mela rosa´-en.


Miniatuur- of dwergfruitbomen produceren normaal formaat fruit op kleinere bomen. De boom is kleiner, maar de vrucht is identiek aan fruit dat is gekweekt op grotere bomen. Een appelboom met een hoogte van tot meter kan tot appels van een normale (volledige) appelvariëteit produceren. Naast de normale fruitrassen zoals bijvoorbeeld de ‘Elstar’ zijn er rassen geselecteerd die compacter en trager groeien. Door het enten van deze fruitrassen op een traag groeiende onderstam ontstaan zogenaamde dwergfruitbomen.


Deze blijven ook zonder snoei uiterst compact. De vruchten zijn nog steeds erg smakelijk. Die bomen lijden in containers en produceren weinig fruit.


Dwergfruitbomen

Eeuwenlang hebben Europese tuinders de ruimte in hun tuinen gemaximaliseerd door groenten, groenten, kruiden en sierplanten in combinaties te verbouwen die ten goede komen aan elkaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts