maandag 1 augustus 2016

Meeuwen voeren

Bestel voordelig Voer online op beslist. Bekijk alle goedkope aanbiedingen. Meeuwen hebben het extra voer niet nodig. Voeren is ongezond voor de dieren en het trekt ook ongewenste diersoorten aan. Het kan ook leiden tot geluidsoverlast en agressief gedrag van de meeuwen.


In Haarlem is het in de openbare ruimte bovendien niet toegestaan om vogels te voeren.

Het voeren van meeuwen zorgt voor veel overlast in de stad. Ook het verwijderen van oude meeuwennesten en rommel zorgt ervoor dat de meeuwen geen nieuwe nesten gaan bouwen. Met de acties hoopt David Efde de buurt aan te sporen om ook maatregelen te treffen. Daarnaast is zijn wens dat de gemeente, behalve borden om meeuwen niet te voeren , ook meer tegen de meeuwenoverlast gaat doen. Zeg dat wel die brutale meeuwen , gisteren zaten we bij Sea life met de kleinkinderen, we waren een broodje aan het eten en achter ons een grote zeemeeuw die ernaar gluurde.


Ze vinden hun extra voer in afval en op straat. Dit komt goed uit, want meeuwen kunnen behoorlijke hoeveelheden eten! Bij het voeren van watervogels kunnen meeuwen wel een probleem zijn.


Ze kunnen het voer uit de lucht vangen, waardoor er niets meer voor de andere vogels overblijft.

Voer daarom vanaf een lage plek, vlak langs het water. Als mensen (na waarschuwingen) toch voer neergooien waar de dieren op af kunnen komen, riskeren zij een boete van €14-. Lief bedoeld dus, het voeren van meeuwen en duiven.


Niet alleen om ervoor te zorgen dat je geen boete krijgt, maar vooral omdat er al méér dan genoeg meeuwen en duiven in Haarlem zijn. Vertel mensen die meeuwen voeren dat dit niet gewenst is. Zo voorkomt u overlast in uw buurt. Populaire nestplekken voor meeuwen zijn: op een dakraam op een schuin dak, op een dakkapel, op een plat dak (grinddak), tegen een lichtkoepel, tegen de dakrand. Heb aandacht voor de kleurkeuze en de visuele impact op de omgeving.


Hou er rekening mee dat meeuwen beschermde vogels zijn: de maatregelen mogen enkel voor of na het broeden genomen worden. Vernietig nooit eieren Niet alleen omdat meeuwen beschermde vogels zijn, maar gewoon omdat het niet helpt. De vogels leggen gewoon nieuwe eieren.


Amsterdammers die stukken vlees voeren aan reigers, bijvoorbeeld. Want wat de reigers niet opeten, is prooi voor meeuwen of ratten. Volksgezondheid Ratten komen af op het eten dat blijft liggen.


De meeste meeuwen leggen eieren tussen april en juni. De jongen komen na tot weken uit en het zijn er meestal tot 4. Jonge meeuwen zijn makkelijk te herkennen aan hun bruine donsachtige veren. Geen etensresten achterlaten, want dat trekt de beesten aan.

De enorme overlast heeft niet geleid tot afschot, maar zoals gebruikelijk met een (dure) voorlichtingscampagne. In dit broedseizoen kan de overlast van meeuwen flink toenemen, omdat de vogels hun nesten met eieren en jongen proberen te beschermen. SVP de meeuwen niet voeren , zij zorgen voor overlast! Daarnaast trekt vuil de aandacht van ratten, muizen en kakkerlakken.


Om overlast van pestdieren te voorkomen, dient u alle vuil en etensresten in de afsluitbare containers te gooien. Tijdens het broedseizoen, maart tot en met augustus, zijn. In Haarlem zijn zoveel meeuwen in de sta dat de gemeente daar veel last van heeft. Ze poepen alles onder en maken troep door vuilniszakken open te pikken. Door het voeren van meeuwen te verbieden, hoopt de gemeente dat er minder meeuwen komen.


Als je de dieren toch eten geeft, kun je een boete van 1euro krijgen. De gemeente heeft dit besloten om overlast van meeuwen en duiven in de stad tegen te gaan. Mensen die na waarschuwingen toch voer neergooien waar meeuwen en duiven op afkomen, kunnen zelfs een boete van € 1krijgen.


Veel mensen in IJmuiden ervaren overlast van het overmatig voeren van meeuwen door andere mensen, maar ook van duiven. Sommige voeren de vogels op straat, anderen doen het op of vanaf hun balkon. Het probleem is dat de vogels in de buurt blijven, op de rand van het balkon gaan zitten en dan de boel onder schijten. En ze maken daarbij ook nog. De meeuw is volgens de Wet Natuurbescherming een beschermde diersoort.


U mag meeuwen dus niet opzettelijk storen. Als meeuwen uitrusten of slapen is de kans groot dat ze uitwerpselen achterlaten. Door het aantal rust- en slaapplekken te verkleinen - door de vorige stap uit te voeren , maar ook door bijvoorbeeld kabels of draden over deze plekken te spannen - verklein je de kans op meeuwenpoep op je dak.


Ze leggen twee of drie gespikkelde eieren in een nest gemaakt van plantaardig materiaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts