maandag 8 augustus 2016

Foekje fleur

Wij willen hier een beschrijving geven, maar de site die u nu bekijkt staat dit niet toe. Je zocht naar: FoekjeFleur ! Ontdek de unieke items die FoekjeFleur maakt. Bij Etsy zijn we trots op onze wereldwijde community van verkopers. Bekijk meer ideeën over Flessenvaas, Plastic fles.


Deze worden geproduceerd in China, door Middle Kingdom Porcelain.

Alles wat ze bedenkt en maakt doet ze met aandacht voor de natuur. Haar ontwerpen zijn kleurig, functioneel en speels maar hebben ook een duidelijke boodschap: wees zuinig op onze natuur! Noteer dan even de volgende drie actiepunten op je lijst: (1) Neem je vazen weer eens echt goed onder handen , (2) geef de vaas die al een jaar staat weg te stoffen aan de kringloopwinkel en (3) gun jezelf een nieuwe vaas in de vorm van een fles allesreiniger, schuurmiddel of wasmiddel van Foekje Fleur.


Foekje Fleur is een Rotterdamse ontwerpster die zich heel bewust is van haar omgeving. De echte Foekjes herken je natuurlijk meteen op onze foto’s, maar wij dagen jou uit op Instagram. Post de mooiste foto van je plastic fles en misschien ruilen wij hem wel om voor een heuse Foekje Fleur.


De spelregels en bijbehorende hashtag vind je op onze Instagram. Dankjewel Foekje voor deze toffe winactie! Bubble Buddy is een zeephouder, reisdoosje en zeeprasp in één ontworpen door Foekje Fleur.

Met de rasp kun je supergoed zeep raspen zodat je in een handomdraai waspoeder, vloeibaar wasmiddel, keuken- en badkamer scrub of afwassop kunt maken. Haar werk bestaat uit objecten die functioneel zijn én aanzetten tot nadenken. Haar kleurrijke ontwerpen lijken op het eerste gezicht speels, maar ze zijn geïnspireerd op serieuze onderwerpen als milieuvervuiling en dierenrechten.


Door duurzame replica’s te maken van de plastic flessen, wil ze meer ruchtbaarheid geven aan het groeiende probleem van de plastic soep. Van de plastic flessen maakt ze mallen voor haar porseleinen flesvazen. Her attractive and colourful designs seem playful at first sight, but are in fact inspired by serious topics. Te gebruiken om je organische zeep te raspen, in plaats van allerlei soorten vloeibare. In Rotterdam zien we ook andere mooie initiatieven als het gaat om duurzaamheid.


Voor ons hét moment om Foekje te vragen of zij voor ons een mini tentoonstelling wil inrichten. Haar aantrekkelijke en kleurrijke ontwerpen lijken op het eerste gezicht speels, maar zijn in feite geïnspireerd op serieuze onderwerpen als milieuvervuiling en dierenrechten. Ze werkt en woont in Rotterdam. Nadat zij las over de plastic soep in de oceanen begon Foekje afvalflessen te verzamelen. To truly thrive, marine wildlife needs safe sanctuaries to fee mate and raise their young without pollution, destructive fishing gear, plastics and other marine debris that choke and destroy their habitats.


Pigmented liquid porcelain is poured into the moulds, leaving a thin layer that forms the shape. De ontwerpster verzamelde plastic afval dat er zich ophoopte sinds de jaren ’60. De buitenkant van het gebeitste porselein heeft een matte afwerking en die lijkt op plastic. De binnenkant van de fles is geglazuurd om hem waterdicht te maken en geschikt te maken als vaas of container.


De fles is onderaan gesigneerd. Foekje ontwikkelde ook de porseleinen flesvazen geïnspireerd door de flessen in de plastic soep van de Rotterdamse Maas, met als doel om bewustzijn over plastic zwerfafval te vergroten.

Ondertussen dacht ik dan bestel ik maar een paar anderen erbij en aangezien de kapotte gele de laatste was, wilde ik dan wel een groene nr 3. Flesvaas, ontworpen door Foekje Fleur. De zaterdag daarna ontving ik mijn pakketje van FoekjeFleur , gelukkig alle flesvazen helemaal heel deze keer. Bubble Buddy wordt in Nederland geproduceerd en verschijnt in frisse tinten.


FOEKJE FLEUR : EEN VROUW MET EEN SCHONE MISSIE!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts