maandag 22 augustus 2016

Mest voor fruitbomen

Alle fruitbomen vind je op beslist. Bestel simpel en snel jouw bomen online. Meerdere aanbieders en soorten. Alle merken voor de laagste prijs. Bekijk nu ons uitgebreide assortiment Metz.


Voor 23:bestel is morgen thuis!

Vooraf, achteraf of gespreid. Ervaar het gemak van Wehkamp. Bijna alle grondsoorten zijn geschikt om fruitbomen op te laten groeien, wel is de bodemgesteldheid van invloed op hoeveel fruit er komt en hoe goed de bomen groeien, vandaar hier enige uitleg hierover.


Zandgrond kan uit zichzelf geen water en voedingsstoffen vasthouden, ze heeft hiervoor humus nodig. Wij willen hier een beschrijving geven, maar de site die u nu bekijkt staat dit niet toe. Veel huiseigenaren hebben fruitbomen aangeplant in de tuin als een mooie en nuttige manier om de waarde van hun eigendom te verhogen.


Hoewel het kweken van fruitbomen voor sommige mensen een uitdaging mag lijken, kan. Een te sterke groei is nadelig voor de vruchtbaarheid (vruchtenproductie).

Bij een te sterke boomgroei is er meer aantasting van bladluizen en van sommige schimmels. Geef je fruitbomen en fruitstruiken de juiste extra voeding met een aangepaste meststof. Je vind alle meststoffen voor je fruittuin in je Horta winkel. Als je de trotse eigenaar bent van een grote, oudere boom met wortels die diep in zware grond zitten, dan strooi je de kunstmest best in het midden van de winter. Op die manier krijgt de mest ruim de tijd om te raken waar hij moet zijn.


Bij jonge boompjes met ondiepe wortels in een zanderige bodem, kan je gerust enkele weken later mesten. Het onderhoud van fruitbomen en kleinfruit. Het oogsten van sappige en gezonde vruchten vraagt een goede verzorging. Het is dus belangrijk om niet alleen voldoende aandacht te besteden aan de aanplanting, maar ook aan een correct onderhoud. Wij geven u graag enkele tips voor sappig fruit uit uw eigen tuin.


Vaak wordt de bemesting vergeten. Bij veel planten is dat geen groot probleem, maar bij fruitbomen , en dan vooral druiven, kan dit voor minder lekker fruit zorgen. Een goede bemesting hoeft niet veel geld of tijd te kosten, en kan de druif een stuk zoeter maken. De bemesting van een druif bestaat in principe uit twee delen.


Fruitbomen gedijen het best op een humusrijke, goed bemeste en niet te zure bodem. Kersen stellen de hoogste eisen aan de bodem, pruimen zijn sneller tevreden. Zeker op zware leem- en kleigronden en op zandgronden kan best, voor het planten, flink wat humus worden toegevoegd onder de vorm van compost.

Organische mest stimuleert het bodemleven, het brengt voedingselementen in de bodem voor de plantengroei en houdt het humusgehalte van de bodem op peil. Bij het woord mest hoeft hier niet zonodig de associatie gelegd te worden met de onwelriekende geur van verse stalmest. Pas geplante en minder goed uitziende fruitbomen kunnen begin van het voorjaar met stalmest of compost gemulchd worden.


Wees echter voorzichtig met mest , vooral met te veel stikstof - dit resulteert in slappe scheuten die ziektegevoeliger zijn. De familie Houweling is al tientallen jaren lang een kwekersfamilie. Wij vinden het erg belangrijk dat u bij het kopen van een fruitboom ook goed wordt ingelicht over de eigenschappen van een ras, de verzorging en de bestuiving.


Dag iedereenIn onze boomgaard staan enkele oude fruitbomen ( jaar oud ), deze bomen zijn helaas al enkele jaren niet meer gesnoeid en hebben nog nooit echt mest gekregen. Elk jaar staan de bomen wel vol met vruchten maar de laatste jaren sneuvelen er bomen door de wind of te zware last. Mest kunt u in verschillende perioden uitrijden.


Wanneer hangt af van de soort mest. Voor dierlijke mest en zuiveringsslib maak het ook uit op welk grondtype u de mest uitrijdt. Gebruik het voor de bemesting van al uw tuin- en terrasplanten. Het zorgt voor een mooiere en betere bloei en groei van uw planten.


Toepassing van dit product geeft een snel merkbaar resultaat. Gekweekte bramenrassen geven grotere vruchten dan wilde. Bramen groeien overal waar genoeg humus in de grond zit. Zorg dus ieder voorjaar voor organische mest , zoals compost.


Verder stellen de struiken nauwelijks eisen. Op een zonnige plek is de opbrengst het grootst. Er zijn stekelige en doornloze rassen.


Maar nu doen wij het zo ongeveer hetzelfde, alleen in de vakken met nog wat meer stevige klei werken we de mest nog onder (met een grelinette). En wij gooien inderdaad ook mest onder (volwassen) fruitbomen en -struiken, en onder pompoenen en courgettes. Mest werkt ook goe want het geeft zijn voedingsstoffen langzaam, het verstrekken van voedsel voor de bomen voor een paar maanden.


Mest worden geplaatst rond de basis van fruitbomen in de herfst en winter, voordat de bomen gaan in rusttoestand en kan de voedingsstoffen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts