donderdag 30 augustus 2018

De tuinderij

Boek nu, betaal later, gratis annuleren. Budget tot luxe, hotels en huizen. Mis de Aanbieding van de Dag niet. Boek uw hotel nu, tot korting!


Ik wil graag doorgeven dat wij allemaal ontzettend hebben genoten! Nogmaals, bedankt voor een super avond!

Gelegen in een oase van rust, midden in de polder en langs het water, vind je deze unieke locatie die geheel in jaren ’stijl is ingericht. Dé plek voor een bedrijfsuitje, vrijgezellenuitje, familie-uitje of als je iets te vieren hebt. Hier woon je in alle rust en ruimte van het Hollandse polderlandschap. Samen met mensen in de dagbesteding bewerkt hij het lan maar dat werk kunnen zij niet alleen aan.


Daarom kunnen we altijd vrijwilligers gebruiken die ons op een of meer vaste dagdelen per week willen helpen. Op onze biologische tuinderij in Hemmen telen we groentes die via groentepakketten hun weg vinden naar de consument in de regio (oa: Elst, Lent, Schuytgraaf, Nijmegen en Wageningen). Ook vind je onze groentes in een aantal winkels in de omgeving.


En in onze eigen Groentestek op de boerderij!

Een buurt waar je elkaar makkelijk kunt ontmoeten en waar je rustig over straat kunt. Waar de kinderen nog heerlijk veilig kunnen spelen terwijl hun ouders even lekker op een bankje zitten om van de zon te genieten. Hoog in het vaandel staat bodemkwaliteit want dit is de basis voor gezonde voeding en biodiversiteit.


Met groentepakketten en een wekelijkse marktkraam geven ze invulling aan het streven naar meer lokale voedselvoorziening. De variatie aan gewassen en de houtwal zorgen voor een hoge biodiversiteit. De tuinderij , met alle activiteiten die zij vraagt, wordt verzorgd door onze tuinders die daarbij hulp krijgen van de deelnemers en vrijwilligers die op de boerderij dagbesteding ontvangen. We zien landbouw en zeker tuinbouw als een belangrijke economische activiteit die zoveel mogelijk beleefd moet worden met iedereen die er gebruik van maakt. Meer dan verschillende soorten groenten worden er ieder seizoen verbouwd op de tuinderij aan de rand van Voorthuizen.


Geheel biologisch, zonder kunstmest en zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Wil je ook genieten van overheerlijke groente die direct vanaf het land op je. Op deze website vindt u informatie over ons bedrijf, de boerderijwinkel en onze groent-o-maat. Wij streven naar een zo schoon mogelijk product.


De belangrijkste produkten zijn asperges, kersen en aardappelen die in de boerderijwinkel direct aan particulieren en restaurants worden verkocht. De tuinderij werkt volgens het CSA-principe: Community Supported Agriculture oftewel gemeenschapslandbouw. Dit houdt in dat je je verbindt met de tuinderij door een oogstaandeel te kopen voor één heel seizoen.


In Lent bij Nijmegen ligt een bijzondere Historische Tuin. We telen hier groente en fruit zoals de warmoezeniers dat vroeger ook deden, met veel variatie in rassen en. Tuinderij Klein Alma is een zelfoogsttuin aan de rand van Bedum.

Met veel passie telen we hier vollegrondsgroenten en fruit, waarbij we speciaal op smaak geselecteerde rassen kiezen. In onze kassen worden bladgroenten geteeld. Kom langs tijdens onze inloopavond waar wij graag onze plannen presenteren voor de 2de fase van De Tuinderij. Tijdens deze avond heeft u de mogelijkheid om diverse beelden te zien en zijn wij aanwezig om uw eventuele vragen te beantwoorden. Alle oogstdeelnemers van Wortels In Breda kunnen hiervan zelf oogsten.


Biologische tuinderij die groente, kruiden en kleinfruit verbouwt. Voor groenteabonnementen in Utrecht, Houten, De Meern en voor werkleertrajecten. Het plan is divers in typologie en architectuur, bestaande uit rijwoningen, tweekappers, vrijstaande woningen en bouwkavels. Momenteel is fase in uitvoering en de bouw van fase zal binnenkort ook van start gaan!


Wij telen biologisch- dynamische seizoensgroenten. Die komen via de kortst mogelijke weg bij onze klanten terecht via groentepakketten, zelfoogst en onze winkel. Bekijk onze website voor meer informatie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts