dinsdag 7 augustus 2018

Stephanotis

In het wild kunnen de lianen tot ruim meter lang worden. In de vorige eeuw werden de bloemen vaak gebruikt in bruidsboeketten. Tijdens de bloei om de dag lauw water geven, zodat de grond vochtig blijft, en keer per week vloeibare bemesting.


Al meer dan jaar toonaangevend in het kweken van Stephanotis. If the light is insufficient for the plant the leaves will begin to turn pale and become chlorotic.

The vines do well under artificial light as long as sufficient candle power is provided. Pas op voor direct zonlicht: hierdoor kan het blad verbranden. De plant houdt van koele nachten. Dit komt waarschijnlijk doordat de bloemen van deze plant toen veel in bruidsboeketten werden verwerkt. Door de bloei heeft de plant voldoende water nodig.


De vruchten kunnen er daarom op duiden dat de plant bijna doodgaat. Het rijpen van de vrucht kan maanden duren.

The name derives from the Greek stephanōtís (feminine adj.) fit for a crown, derivative of stéphanos (masculine) crown. It contains evergreen , woody-stemmed lianas with a scattered distribution in several tropical and subtropical regions. Reproductie stephanotis stekken. Stephanotis zie je nu veel minder als potplant dan een aantal jaren geleden.


Omdat zaden thuis zelden worden gevorm wordt de bloem in de meeste gevallen gepropageerd door stekken. Het is het beste om apicale jonge stekken te rooien met een paar bladeren en verschillende internodiën. De bladeren zijn leerachtig dik en glanzend groen. De bruidsbloem is te beschouwen als een succulent en heeft dus weinig water nodig. Deze bruidsbloem is van oorsprong afkomstig uit Madagaskar.


Vanwege de vele verwerking van de plant in bruidsboeketten, wordt hij in het Nederlands ook wel bruidsbloem genoemd. Je stephanotis heeft vruchten gemaakt en dat komt hier niet vaak voor (vandaar de algehele verbazing). Waarschijnlijk heeft de plant het voortreffelijk naar zijn zin bij je.


Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels. De Strephanotis houdt van een lichte tot halfschaduwrijk plekje zonder direct zonlicht. Bij direct zonlicht worden de bladeren van de plant aangetast.

Wanneer de luchtvochtigheid hoog genoeg is,, kan de plant ook bij hogere temperaturen gedijen. Water enough to keep the soil moist during the summer months, but reduce water in the fall and stop watering in the winter. The plant should be fine with just rainfall during its dormant period. Wou hem eerst met een andere plant in een pot zetten, maar met de rustperiode in de winter zie ik dat in de huiskamer niet zo goed zitten.


Stephanos staat voor ‘kroon’ en otos voor ‘oor:’ De stampers in de bloemen lijken namelijk op kleine oren. Verzorging van de Stephanotis. The tropical twining vine are a traditional element in wedding bouquets. Dat kunnen meerdere dingen zijn.


Watering and fertilizing Stephanotis. Ook is het één van de meest geurige bloemen ter wereld en wordt daarom ook wel Fleur Parfum genoemd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts