woensdag 15 augustus 2018

Macaron bakplaat

Specialistisch advies nodig? Bekijk ons gehele keukengerei assortiment online. Ontdek wat onze beste bakplaten zijn voor jou. Alles voor jouw huishouden.


Als het beslag perfect is kun je het in een spuitzak doen met een klein rond spuitmondje (8mm). Houd de spuitzak verticaal boven het bakpapier en spuit kleine rondjes van zo’n 4cm doorsnee.

Houd 2cm afstand tussen de macarons en spuit zo de bakplaat vol. Laat de bakplaat nu een halfuur rusten op je aanrecht. In dit artikel leg ik je stap voor stap uit hoe je dat doet!


Met dit basis recept voor macarons bak je de lekkerste macarons ! Klop het goed door om de paste wat soepeler te maken. Vergelijk een ruim assortiment goedkope bakspullen van de beste merken voor het bakken van o. Doe het mengsel in een spuitzak en spuit nette rondjes van centimeter doorsnee op de bekleden bakplaat. Tik met je bakplaat een paar keer op je werkblad om eventuele luchtbellen te verwijderen en je macarons zullen daardoor ook mooier glad worden.

Tik even met de palm van je hand tegen de bakplaat zodat de macarons een mooie vorm krijgen. Zet de bakplaat tot minuten in de oven. Neem de macarons uit de oven en laat ze afkoelen op de bakplaat.


Haal de macarons voorzichtig van de bakplaat. Ik heb mij al lange tijd zitten vergapen aan al die macarons , de een ziet er nog mooier uit dan de ander. Ondanks dat het je voor een macaron slechts vier ingrediënten nodig hebt verschilt toch elk recept wel weer iets van elkaar. De vier ingrediënten die je nodig hebt zijn eiwit, kristalsuiker, poedersuiker en amandelmeel. De structuur van de mat (silicone en glasvezel) zorgt voor een optimale verdeling van warmte, waardoor de bereidingstijd korter wordt.


Daarnaast is de bakmat voorzien van een anti-aanbaklaag. Bakplaten eenvoudig bestellen op beslist. Haal ze uit de oven en neem het bakpapier gelijk van de bakplaat af.


Als de macarons volledig afgekoeld zijn kun je ze makkelijk loshalen en vullen met de chocolade ganache. Spuit, zacht duwen verticaal rondjes van ca. Tik de bakplaat even horizontaal op het aanrecht om lucht onder de macarons te laten verdwijnen. Vul je spuitzak met het beslag en spuit gelijke hoopjes op je bakplaat. Mastrad bakmat macarons – siliconen – voor grote macarons – zwart.


Bak de macarons in de oven in circa minuten droog.

Witte chocoladeganache Breng de room met de suiker aan de kook. Meng de chocolade door de room, haal de pan van het vuur en laat rustig smelten. Schep de ganache in een spuitzak en laat in de koelkast opstijven. Spuit een toef ganache op de platte kant van een macaron en duw er een tweede. De macarons zijn gescheurd.


Meestal komt dit doordat de macarons niet droog genoeg waren voordat ze de oven in gingen. Als je er voorzichtig op drukt mag er geen beslag aan je vinger blijven plakken. Op vochtige dagen kan dit (veel) langer duren. OPLOSSING: zorg ervoor dat je altijd een spuitmondje gebruikt en met de spuitmond recht van boven in een beweging de macarons op de bakplaat spuit.


Wanneer jouw macarons voetjes, maar met een gebroken schelp, hebben is dit de oorzaak van teveel luchtbellen in je beslag. Spuit de macarons op door de spuitmond recht boven het oppervlak te houden. Houd de spuitmond een paar millimeter boven het oppervlak en spuit de macaron , de spuitzak houd je steeds op dezelfde plek, de macaron wordt vanzelf groter. Pas als hij groot genoeg is stop je met knijpen in de spuitzak en trek je de spuitmond weg.


Macaron schelpen zijn gebroken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts