vrijdag 31 augustus 2018

Eigen groentetuin

Duurzame tuinproducten, zoals moestuinbakken, tuingereedschap, kweekspullen enz. Een eigen groentetuin bouwen? Dat kan in de tuin, op je balkon, vensterbank of dak! Hier vind je een stappenplan met tips om je groentetuin te beginnen.


Niet met het unieke Makkelijke Moestuin-systeem en de bijbehorende app. In minuutjes per dag altijd een goede oogst!

Wil je een moestuin beginnen, maar weet je niet hoe? We oogsten de vakken in onze bakken het hele seizoen leeg, ook midden in de zomer. Eten uit je eigen moestuin. Welkom op onze website, voor en door moestuinierders. Dagverse groente, fruit en kruiden uit je eigen groentetuin , wie wil dat nu niet?


Lees hier hoe jij in enkele stappen je eigen groentetuin bouwt. Gebruik de vele tips en artikelen over het zaaien en planten van groenten en fruit. Geniet van je oogst als een volleerd tuinder.


Hoe leg je een moestuin aan?

Om te kunnen genieten van groenten uit eigen tuin hoef je heus geen enorme lap grond te hebben of een volkstuin te nemen. Handleiding een eigen moestuin aanleggen Het kiezen van de locatie van de moestuin. Met deze informatie slaagt het moestuin aanleggen altijd. Kies een plaats uit waar altijd veel zon op schijnt.


Houd ook rekening met bomen en struiken. Die kunnen zo groeien dat ze je moestuin overschaduwen. Kies bovendien een plaats die vlak ligt of maak de plaats vlak. De groentetuin is geleidelijk aan vervangen door een siertuin die er puur en alleen was om het huis mooier te doen uitkomen. Om goede sier te maken dus.


Heb jij al alles voor in jouw tuin? Bij ons vind je duurzame tuinproducten! Vind telefoonnummers, adressen en postcodes van duizenden bedrijven en personen. Je eigen groentetuin op 1m(paperback).


Groene vingers maar weinig tijd en ruimte? Geen noo een moestuin ligt vanaf nu ook binnen uw handbereik. Je geniet nu eenmaal meer van een komkommer die je zelf hebt geteeld.


We helpen je graag op weg. Het belangrijkste van de moestuin is de grond.

Kent u een kerk met een eigen groentetuin ? De reformatorische kerk in Uitkyk (Zuid-Afrika) heeft er één! Overdag zien we verschillende gemeenteleden tussen de groenten aan het werk. De oogst vormt een deel van de inhoud van de 1voedselpakketten die per maand worden uitgedeeld aan arme gezinnen in verschillende dorpen in de omgeving van de. Jouw eigen moestuinkalender, voor de teelt van jouw groenten en fruit. Om het nog makkelijker te maken is het mogelijk een eigen moestuinkalender te maken met alleen de groenten en fruitsoorten die jij in je moestuin hebt staan.


Kies de groenten die jij wilt telen en maak een persoonlijke moestuinkalender. Wij zijn gespecialiseerd in aardappelen, verse groente en vers fruit. Ook worden er elke dag verse salades en maaltijden in onze eigen keuken bereid. Niet voor niets behoren groente- en fruitsoorten tot ons standaard-voedselpakket. Het wordt nog veel lekkerder, als je het zelf kunt telen.


Groenten en fruit zijn ook heel lekker. Hoe maak je je groentetuin herfstklaar? En hoe zorg je dat je volgende zomer weer net zo kan genieten van je eigen teelt? In dit laatste blog over de groentetuin alle tips hiervoor op een rij.


Met al deze blogs bij elkaar heb je voortaan een heuse online handleiding met alle ins en outs voor jouw eigen groentetuin. Het aanleggen van een eigen moestuin is zeker de moeite waard. Vers uit de tuin, proeven groenten immers gewoon het beste! Zelfs als je weinig ruimte hebt, is een eigen groentetuin zeker de moeite waard.


Zelf gekweekte tomaten, wortelen uit eigen tuin of verse salade: een moestuin biedt lekkere groenten van de lente tot in de herfst. Regelmatig organiseren wij culinaire diners op bijzondere locaties, zoals midden in het bos, op de zandverstuiving of in onze eigen groentetuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts