maandag 22 december 2014

Bessenstruiken

Vergelijk nú online, vanaf € 49. Alle merken voor de laagste prijs. Bestel direct online op Beslist. Altijd de beste deal voor jou. Groenblijvende planten online.

Er zijn veel verschillende bessenplanten en bessenstruiken. De bekendste zijn zwarte bessen (Ribes nigrum), witte bessen en rode bessen (Ribes rubrum). Maar ook de bosbes en de blauwe bes (Vaccinium) zijn zeer geliefd. De rode, witte en zwarte bessen bloeien in april met kleine, onbeduidende bloemen. Voor de bevruchting zijn bijen en hommels nodig.


Er is niets lekkerder dan bessen plukken uit eigen tuin. Rode bessenstruiken groeien beter als zij jaarlijks worden bemest met een organische meststof. Wij kunnen gedroogde koemestkorrels aanbevelen.

U kunt de bessen direct van de struik af plukken, of de complete tak afsnoeien en meenemen. Wij hebben een groot aantal verschillende soorten bessenstruiken op voorraa zoals bosbessen, kruisbessen, aalbessen en cranberries. Groot assortiment bessenstruiken.


Makkelijk te kweken en heerlijk om te eten! Vandaag bestellen = Morgen in Huis! Het lekkerstebessen kweek je zelf. Bessenstruiken voor moestuin en balkon. Alles uit voorraad en razendsnel geleverd.


In de plantenindex kun je mee informatie vinden over verzorging van verschillende bessenstruiken. Tip: bij blauwe bessen kwekerij De Greftenhoeve mag je zelf blauwe bessen komen plukken. Schakel dan de vtwonen klushulp in! In Nederland heb je rode bessen, zwarte bessen en kruisbessen als inheemse planten. De cranberry groeit tegenwoordig ook in het wild op Terschelling.


Cranberries komen oorspronkelijk uit Noord Amerika. Het snoeien van aalbessen is ongeveer de moeilijkste snoei van kleinfruit die er is. Braambessen en frambozen zijn heel simpel te snoeien, zwarte bessen zijn nog net.

Fruitstruiken moet je wel regelmatig snoeien om een. De meeste struiken vormen stevige takken die prima blijven staan. U kunt er ook voor kiezen om de struik uit te leiden over een frame of langs een draad en zo ruimte te besparen. Fruitbomen en bessenstruiken Naast de fruitbomen in onderstaande lijst, kunnen wij ook andere soorten leveren op bestelling.


De bessenstruiken uit het rijtje geven voedzame bessen die vogels graag eten en komen van nature in Nederland voor. De bessen geven kleur in de herfst en natuurlijk zijn struiken met bessen in het voorjaar bloeiende struiken met vaak sterk geurende bloesevoor bijen, zweefvliegen en hommels. Mijn eerste vraag op dit forum gaat over aalbessen struiken. Ik ben de nieuwe eigenaar van een (volks)moestuin in Voorschoten en er staan twee bessenstruiken op.


Echter zou ik ze graag op een andere plaats hebben. Wat is een goede tijd om die te verplaatsen? Hoe kun je de zwarte bes het beste snoeien?


Wanneer je de zwarte bes op de juiste manier snoeit zorg je jaar na jaar voor verrukkelijke vruchten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts