woensdag 10 december 2014

Wijnruit katten

Op zoek naar contactgegevens? Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek. Deze methode is niet zonder risico's. Wijnruit wordt gebruikt als middel om abortus op te wekken.


De olie wordt in parfums gebruikt.

Wanneer je katten uit de tuin wilt houden kun je wijnruit in de tuin plaatsen. Honden lopen ook met een grote boog om wijnruit hen. Ze weten van nature dat ze wijnruit niet goed kunnen verdragen. Ruta graveolens ( wijnruit ) heeft voor katten een vervelende geur.


Peper strooien, de kat schijnt er allergisch voor te zijn. Koffiedik tussen de planten aanbrengen, het schijnt vervelend te voelen in de vacht. Hertshoornolie (apotheek) stinkt voor de kat verschrikkelijk (voor de mens ook).


Plant wijnruit nooit op een plaats waar katten vaak komen.

Alhoewel, het kan een uitstekende manier zijn om te voorkomen dat ze zich ontlasten in dat bepaalde gedeelte van je tuin. Bescherm de andere planten en de rest van de tuin door enkele door katten zeer geliefde planten te plaatsen in een hoek van de tuin. De poezen zullen dan alleen in de hoek van hun lievelingsplanten verblijven en laten de rest van de tuin met rust.


Indien je de katten kwijt bent, weet je onmiddellijk waar je ze kunt vinden. Stekelige mei- en vuurdoorn op strategische plaatsen ziet de kat niet zitten. Een hoop stekelige takken van deze heesters op plaatsen waar de kat uw tuin binnenkomt kan ook helpen.


Dit kan de katten aanmoedigen een andere kant op te gaan. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels! Voor een gezonde groei en bloei is het belangrijk dat Ruta Graveolens een standplaats ontvangt met voldoende zonlicht. Let er verder op dat u de plant ieder voorjaar helemaal terugknipt en dat u Tuinplantengrond gebruikt bij het aanplanten. Er zijn wel soorten die vooral thuis zijn op de Canarische Eilanden, in geheel Midden-Europa en rond de Middellandse Zee.


De betekenis van de naam Ruta is nogal onzeker. In plantkundige termen heet dit blauwachtige blad dubbelgeveerd. Wat is de medicinale kracht van de Wijnruit.


Oorspronkelijk komt wijnruit voor rond de Middellandse Zee. Al spoedig ontdekte men medicinale krachten.

Zijn blauwgroene blaadjes scheiden een sterke geur af die onuitstaanbaar is voor katten én honden. De planten verspreiden een sterke geur, die katten tegenstaat. De bloei start in de nazomer van het tweede jaar. Het jonge blad is uitstekend in kleine hoeveelheden bij wil ragout en in sauzen.


Eénjarige plant met grijsgroen blad en gele bloemetjes. De typische geur van wijnruit is bij aanraking zeer sterk en daar houden katten niet van. Ook van honden is bekend dat ze met een wijde boog om de plant heenlopen.


Bossalie (Salvia) of Duifkruid (Scabiosa) naast. Katten en honden (en volgens onze voorouders ook boze geesten) hebben een hekel aan wijnruit. Voor ongewenst kattenbezoek kan een haagje van dit sierlijke plantje dus uitkomst bieden!


Ze laten zich knippen als een buxus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts