maandag 1 december 2014

Ligustrum ovalifolium haag

Ligustrum ovalifolium haag

Boek uw Hotel in Hagen online. Geen gesjouw, lage prijzen! Hét online tuincentrum met meer dan 10. Haagplanten, zo bij u thuisbezorgd. Binnen werkdagen geleverd.


Dit betekent dat deze liguster in principe wintergroen is, maar dat het ook mogelijk is dat de plant een deel van of al het blad verliest in strenge winters. In de lente groeit verloren blad echter meteen weer aan. Wij raden aan om de haag twee keer per jaar bij te knippen: in april en september.


Ligustrum Ovalifolium onderhoud. Alle planten in het assortiment van Haag -Heg zijn afkomstig van onze eigen kwekerij. Dit zorgt voor de nodige privacy. Schrik er niet van als de haagliguster tijdens een strenge winter wat blad verliest. Dan is de ligustrum Ovalifolium een goede keuze!


Koop uw ligusterhaag bij Haag -Planten. Voor- en nadelen van de ligusterhaag. De haag kan een hoogte van zo’n meter bereiken, maar je kunt deze ook lager snoeien.


Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels! De zeer bekende haagplanten, waarvan vooral de groenblijvende cultivar ovalifolium veel voorkomt. Het zijn goede verblijfplaatsen voor de vogels, ook de bessen eten ze graag. Gebruik planten per strekkende meter. Wenst u snel een dichte haag , poot een dubbele rij.


U heeft hierbij planten per strekkende meter nodig. Diverse maten en soorten liguster leverbaar en een snelle bezorging is mogelijk. De heester is in zachte winters een groenblijvende plant. Het snoeien doe je doorgaans minimaal keer per jaar, eind mei en dit herhaal je vervolgens nog een keer begin september. Door tijdig te snoeien creëer je een compacte, dichtgegroeide haag.


Dan hier alvast een tip: de ligustrum ovalifolium geldt als haagliguster bij uitstek. Handig voor als je er een haag mee wilt maken! De naam ‘ ovalifolium ’ betekent ovaal blad wat aangeeft hoe het blad van de ligustrum ovalifolium eruit ziet. Het is daarom beter om het eerste jaar alleen de voor- of achterkant van de haag flink te snoeien en het jaar daarop de andere kant, zodat de haag ten minste nog een beetje beschutting biedt. Deze haagliguster is dicht vertakt en vormt snel een dichte haag.


Groeit goed op alle soorten grond en kan goed tegen snoeien. Als de liguster niet regelmatig gesnoeid word dan geeft hij mooie witte bloemen. Voor een mooie haag gaan er planten per strekkende meter. Plant advies is planten per strekkende meter. De liguster is een snel groeiende haag plant.


Snoeien kan het beste in het voorjaar (april- Mei) na de nachtvorsten en als U hem nog een keer wilt snoeien is september een prima maand. U kunt wachten tot na de bloei, als u de haag wilt zien bloeien. Het beste snoeit u zo dat de onderkant van de haag wat breder wordt dan de bovenkant, dan zorgt het zonlicht voor mooie, stevige planten die van onderen vol.


Ligustrum ovalifolium haag

Deze vaste plantensoort behoudt deels zijn blad en behoort alleen in een streng winterseizoen onder de bladverliezende hagen. De wilde liguster bloeit van juni tot augustus en heeft zwarte besjes, die voor mensen dodelijk giftig zijn, maar door vogels gegeten worden. De bloemen van de wilde liguster hebben een sterke geur. Als je tijdens de bloeiperiode langs een ligusterhaag loopt, merk je een aangename bloemengeur op.


Tijdens het bestelproces kunt u deze gemakkelijk in de winkelwagen toevoegen aan de haag. Alle soorten kunnen altijd licht bij gesnoeid worden. Haagliguster, een ideale liguster voor een mooie groene haag. Een tak wegknippen die in de weg zit kan ook altijd.


Deze zullen in een haag echter niet vaak zichtbaar zijn, vanwege het feit dat de takken die de bloemen dragen vaak weggesnoeid worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts