woensdag 10 december 2014

Miscanthus silberspinne

Meer informatie over deze plant op vtwonen. De lange, smalle bladeren hangen mooi over in een boog. Aan het eind van de zomer vormen zich zilverwitte pluimen die boven de bladeren uitsteken.


Decoratieve solitair met een mooie herfstverkleuring en een zilverachtige bloeiwijze in najaar. Voor alle grondsoorten ongevoelig voor ziektes, makkelijk in onderhoud.

Door verschillende tuinplanten met elkaar te combineren kun je mooie en kleurrijke borders creëren. Het is hoogopgaand siergras waarvan de bladeren sierlijk overhangen. Ook de bloeipluimen kunnen dan uit het siergras verwijderd worden. Wanneer miscanthus aanplanten.


Dit prachtriet heeft een bossige, compacte vorm met smalle lineaire middengroene bladeren met een zilverwitte middenstreep, die in de herfst mooi oranjerood verkleuren. Miscanthus zijn polvormende grassen en woekeren niet. Ein Rückschnitt ist in der Wintersaison nicht nötig.

Erst im Frühling, bevor das Chinaschilf neu austreibt, sollte es zurück geschnitten werden. Ook in groep of als laag haagje kan deze cultivar worden aangeplant. In een goed diep doorlatende bodem zijn deze grassen bijna onverwoestbaar.


Eine schöne Verwendung dieses Grases, besteht in der Pflanzung als Sichtschutz. Einen traumhaften Anblick liefert es in der Nähe von Wasser. De Nederlandse naam van dit siergras is prachtriet. Het zilvergrijze blad is matig breed en verkleurt naar donkergroen tot oranjebruin in de herfst. Vermeerderen door scheuren kan best in het voorjaar worden toegepast.


U kunt dit siergras goed als solitair aanplanten met bijvoorbeeld bodembedekkers onder aan de voet. Deze Poaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 1centimeter. Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Er bestaan veel verschillende soorten prachtriet.


Ze zijn van oorsprong afkomstig uit Azië, maar met name in Duitsland zijn veel nieuwe soorten ontwikkeld. Ze vormen allen een ronde pol die ieder jaar steeds breder wordt. Seine Halme sind sehr fein und riemenförmig, ihre grüne Farbe tauschen sie im Herbst gegen eine bräunliche Tönung.


Die rosaweißen Blüten tragen einen silbrigen Glanz, der der ganzen Pflanze von Juli bis September das gewisse Etwas verleiht.

De bladeren zijn groen en ongeveer 1cm. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. Niets werkt zo kalmerend als het het ruisen en ritselen van hun bladeren in de wind. Het blad is zilvergrijs en verkleurt naar oranje bruin in de herfst.


De standplaats is vollezon tot halfschaduw. Opvallend siergras met langwerpig en stevig groen blad. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels.


Eigen kwekerij LAGE prijzen Uitgebreide. Ook bekend onder de namen prachtriet of Japans sierriet.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts