dinsdag 24 november 2015

Betonnen vijver maken

Zoek Nu Sneller, Beter en Slimmer bij Vinden. Betonnen vijver aanleggen. Er is een aantal hardnekkige fouten die steeds weer opnieuw bij de aanleg van een betonnen vijver gemaakt worden. De eerste is het aanbrengen van steenpuin om een zogenaamde harde onderlaag te maken waarop de vijver wordt aangelegd. Zoals bij iedere betonnen en stenen constructie is het wel belangrijk om een goede fundering te plaatsen voor u met de vijveropbouw zelf begint.


Ook de juiste bewapening voor het beton verdient natuurlijk aandacht.

Waterdicht maken van betonnen of stenen vijver. Van nature zijn beton en steen natuurlijk niet 1 waterdicht. Een vijver die de hele dag in de volle zon ligt, zal waarschijnlijk met algenproblemen te maken krijgen.


Dit is ook de reden dat veel mensen een vijver dicht bij het woonhuis of ander gebouw aanleggen. Ik wil een vijver gaan maken in een betonnen bak van ca bij meter. Deze bak moet van de grond komen te staan op poten. Dat op zich zal niet eenvoudig zijn, maar met een goede planning lijkt me dat wel te realiseren. Ik zal daarbij om hulp vragen van een bevriende aannemer.


In een later stadium zal ik een tekening maken van de gewenste.

Houdt u van modern, van strakke lijnen? Een betonvijver voldoet aan die wens, Zo’n bouwkundige vijver heeft een strakke afwerking en is een echte eye-catcher in uw tuin. Niet alleen het oog is belangrijk, ook de bouwkundige kwaliteit speelt een belangrijke rol.


Dat van die petflessen zou zeker kunnen helpen. Helaas geef jij geen garantie. Ik gebruik mijn oude methode nog maar even door. Maar als aanvulling zou ik best een rijtje flessen in de vijver kunnen zetten. Let op als je de folie koopt: er is ook EDPM-folie voor dakbedekkingen te koop, hierin zitten weekmakers die het minder geschikt maken voor je vijver.


Naast vijverfolie heb je ook bescherm- en eventueel worteldoek nodig. Als er een kans is dat boomwortels door de vijver heen kunnen groeien leg je worteldoek als onderste laag, onder de vijverfolie. Ik ben bezig met een vijver te bouwen.


Het gat is inmiddels gegraven en nu wil ik een betonnen vloer storten. Een vijver van beton aanleggen in uw tuin, is een van de eenvoudigste manieren om een vijver in uw tuin te maken. Wat mensen vaak vergeten is dat beton poreus is en altijd zal lekken als je het cement of beton niet waterdicht maakt. Wie heeft er ervaring met een volledig betonnen vijver ? Dus zonder polyester of epdm. Die ligt iets te ver in mijn tuin waardoor we er niet voor het volle pond kunnen van genieten.


Ik heb een vijver liggen in folie. Nu draait mijn vijver op een zelfgemaakte meerkamer met een primitieve zeef erop( zelfbouw).

Bij het maken van een moderne vijver is gegoten beton een geweldige optie, omdat het kan worden gebruikt om rechte en goed gedefinieerde randen te maken. Bovendien kan beton worden gekleurd met een pigment om het water in de vijver donkerder of lichter te maken. De bouw van een betonnen vijver vereist een hoog niveau van expertise.


Voorbereidingen voor het maken van een polyester vijver. Ondergrond Voor een vijver dient u eerst een goede stabiele ondergrond te creëren. De ondergrond kan van beton of metselwerk zijn, maar ook kan een polyester vijver gemaakt worden in vaste gron hout of zelfs op jute met gips.


Om een betonnen vijver te maken komt er nogal wat bij kijken qua waterdichtheid en ondergrond. Het is belangrijk om voor het werk een duidelijke planning te maken met daarin het benodigde gereedschap, het materiaal en eventuele helpers. De basis voor een vijver aanleggen is altijd een goed doordacht en duidelijk uitgetekend vijverontwerp.


Op deze pagina bekijken we stap voor stap de aanleg van de vijver. Grofweg zijn hiervoor drie mogelijkheden: vijverfolie, een voorgevormde vijver of een betonnen vijver. Vijver aanleggen: beste tijd.


De nieuwe vijver heeft dan direct na het opstarten een volledig groeiseizoen voor de boeg, waarin de waterplanten goed kunnen gaan groeien en de vijver een biologisch evenwicht kan opbouwen. Een vijver kun je het hele jaar door aanleggen, maar de beste tijd is het (vroege) voorjaar. Tuin inspiratie met betonnen bollen. Veel mensen zijn op zoek naar extra tuin inspiratie omdat ze iets unieks willen doen.


Ze willen er voor zorgen dat hun tuin over unieke elementen beschikt die gasten zal weten te verbazen. Wanneer dit ook voor jou geldt kan het interessant zijn om er voor te kiezen om gebruik te maken van betonnen ballen. Doe het zelf zwemvijver en zwemba biozwembaden, hybride zwembaden.


Voor mensen die graag de handen uit de mouwen steken, zwembaden en zwemvijvers in een bouwpakket.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts