dinsdag 3 november 2015

Fritillaria

Fritillaria

Premium quality Flowerbulbs from Holland. Alles voor het verjagen en vangen van mollen en woelmuizen. Ze slaat op de vorm van de bloemen, en mogelijk op het geschakeerde kleurenpatroon dat veel van de bloemen kenmerkt. Plant ze tot 13cm diep en 15cm uit elkaar.


Fritillaria

Deze opening markeert de plaats waar de oude bloemstengel heeft gezeten. Helemaal ondersteboven van deze bijzondere lentebloem. Lekker ontspannen laten hangen, die fritillaria , en genieten van deze bijzondere bloem die vernoemd is naar een vogel: kievitsbloem. De fritillaria heeft stijlvolle bloemetjes die perfect passen bij de eerste zonnestralen in.


De bodem dient vochthoudend te zijn. De overige soorten worden uitsluitend d. De verkoopprijs is afhankelijk van de grootte van de bollen: de kleine van de kievitsbloem (of kievietseitje) zijn een stuk goedkoper dan de grote knollen van de keizerskroon. Fritillaria meleagris komt in Nederland van nature voor in natte graslanden. In april en mei verschijnen prachtige, knikkende , klokvormige paarse bloemen waarvan de bloemblaadjes in schaakbordvorm licht roze getint zijn, anderen vinden dan weer dat de patroontekening van de bloemen op een slangenhuid lijkt. Dit is noodzakelijk omdat de wortels al beginnen te ontwikkelen in de verpakking, en dit kan resulteren tot beschadiging tijdens het planten.


Daarna rooien we hiervan de kleine bollen die daarna nog voor jaar de grond ingaan alvorens als leverbare bollen verkocht te worden. Een moeilijke plant voor ons klimaat maar met de nodige zorg houdt deze het toch enkele jaren uit in onze tuin. Geeft hem een vruchtbare gron niet te nat en niet te alkalisch op een zonnige plek. Deze koninklijke verschijning zit door zijn lange geschiedenis vol.


Maar er zijn meer soorten! Oorspronkelijk komt de Kievitsbloem uit Zuid-Europa. In de afgelopen eeuwen is ze ook in Noord-Europa verwilderd geraakt. Als u de fritillaria plant zorg dan dat het kuiltje aan de zijkant zit hierdoor kan er geen water in blijven staan. Whilst the same group, they have different growing requirements.


Na de bloei ontstaan de zeer decoratieve zaaddozen die mooi te drogen zijn. Zowel de bloemen als de bollen zijn vrijwel geurloos. Subtiele kleuren, veelal geaderde. Meer dan de helft van die soorten is beschermd en dreigt uit te sterven, vooral door veranderingen in het gebied waar ze voorkomen en door gebruik voor medicinale doeleinden of als sierplant.


From the unusual, highly variable patterns of checkered lilies to the fragrance of yellow fritillary to the wild party hat appearance of the crown imperials, these are fun flowers. Die 1bis 1Arten sind in den gemäßigten Gebieten der Nordhalbkugel. Zij bloeien in vochtige weiden langs rivieren. Meleagris komt uit het Grieks en betekent parelhoen (de bloem is gevlekt als een parelhoen). Beschrijving (Klik op een afbeelding om te vergroten).


Join us to access our seed exchange scheme and receive our journal. Licht bemesten na de bloei wordt gewaardeer bijv. Kwekerij De Schüllhorn is een familiebedrijf dat zich, met veel passie en vakkennis van inmiddels generaties De Goede, specialiseert in het duurzaam telen van. Die spitzkronige Fritillarie strahlt eine besondere Eleganz aus.


Schon beim Austrieb zeigt sich der feine und geschwungene Wuchs der Pflanze. De beste bloembollen van Nederlandse bodem! Welkom bij BULBi, waar u als particulier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts