maandag 9 november 2015

Olijfboom hoes

De leukste design hoesjes met de gaafste prints vind je in ons grote assortiment. GSMpunt zorgt voor een snelle levering en goede service. U betaalt geen verzendkosten. Breng Kleur terug in uw Tuin met de Bloemen, Planten en Zaden van Bakker.


Repareer je apparaat, vervang een onderdeel of accessoire en voorkom E-waste.

Wij bieden een groot aantal vorstbeschermhoezen. Kies een hoes die zo nauw mogelijk aansluit bij de afmetingen van de plant. Een te kleine hoes kan gebroken of gescheurde takken opleveren. Om een optimale isolatie en beluchting te kunnen garanderen zijn de winterhoezen gemaakt van licht- en luchtdoorlatend vliesdoek.


Winterbescherming olijfboom. Een olijfboom is een wintergroene boom, wat wil zeggen dat een olijfboom zijn blad behoud in de winter. Omdat het voor het bladbehoud van belang is dat er genoeg toevoer is van voeding en vocht, is het belangrijk dat de kluit van een olijfboom tijdens de wintermaanden niet bevriesd.

Vaak wordt een olijfboom in de vorm van een knotwilg verkocht, en vormt hij een rond bolletje met veel scheuten. De binnenste takken krijgen zo geen licht en verstikken. Laat de takken daarom eerst uitgroeien en snoei dan volgens bovenstaande regels. Bemest de olijfboom na het snoeien met een speciale kuipplanten mest. We doen er alles aan om dit artikel op tijd te bezorgen.


Het is echter in een enkel geval mogelijk dat door omstandigheden de bezorging vertraagd is. Zowel een winterhoes als vliesdoek moet je natuurlijk niet de hele winter om een olijfboom laten zitten. Zodra de temperatuur weer net boven nul komt verwijder je de hoes of het vliesdoek.


Een winterhoes moet je natuurlijk niet de hele winter om een olijfboom laten zitten. Wikkel de pot en de onderkant van de stam in bubbeltjes plastic en zet dit vast met een touwtje of tape. Ideale bescherming voor uw exotische planten zoals palmen, oleander, laurierboom, olijfboom ,. Deze grote hoes is ideaal om meerdere potten onder te plaatsen zoals op de foto.


Het winterklaar maken van uw olijfboom of palmboom. Een olijf- of palmboom is een mediterrane boom uit het Middellandse zee gebied. Dat wil zeggen dat deze bomen prima in Nederland kunnen groeien, maar in de winter wel beschermd moeten worden tegen de vorst.

Beschermt jouw planten tegen uitdrogende wind en vorst. Koop een speciale olijfboom-hoes : diverse tuincentra verkopen speciale hoezen voor olijfbomen. Deze kun je op maat aanschaffen om de boom te beschermen tegen kou, nattigheid en vorst. Maak zelf een hoes van jute: ook kun je zelf een hoes maken voor bescherming van de olijfboom. In combinatie met een warmtelint of lichtslang beschermt de vliesdoek hoes uw planten tegen uitdrogende wind en vorst.


Tip: Het meest ideale is wanneer de hoes vóór de vorst (bijv. bij temperaturen beneden de -graden) om de boom doet en deze laat zitten tot na de vorstperiode (bijv. tot graden). Tussentijds bij goed weer mag de hoes worden open geritst of het liefst er (tijdelijk) afgehaald worden. Wilt u uw bomen nog beter beschermen? Olea Europaea (Olijfbomen) De olijfboom is een groenblijvende plant die in bloei komt bij lage wintertemperaturen en veel zonuren in het voorjaar. Beschermingshoes om olijfbomen in de winter te beschermen.


Advies is om bij veel win extra touw om de hoes heen te spannen, zodat deze zo min mogelijk bewegingsruimte heeft. Dit voorkomt klapperen en scheuren van de hoes. Voorkom zoveel mogelijk scherpe takken en uitstekende punten van uw boom en plant. Dit kan gaten of scheuren na verloop van tijd veroorzaken. Ga niet zelf aan de slag met plastic hoezen, een speciale planten hoes is namelijk luchtdoorlatend.


Gebruik liever geen noppenfolie, dit materiaal is luchtdicht waardoor rotting kan optreden. Daarna breng je de beschermhoes aan. Als de boom groot is dan kun je de hoes er gemakkelijk overheen trekken als je het uiteinde even vastmaakt aan een steel of bezem of iets dergelijks.


Bevestig het doek goed om de stam heen aan de onderzijde. Daarmee voorkom je dat de hoes er bij een stevigere wind vanaf wordt geblazen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts