dinsdag 10 november 2015

Pitriet vlechten

Pitriet is sterk, licht en buigzaam. De basistechniek is weven met vlechtdraden over staken. Kies voor de staken behoorlijk dik en sterk pitriet (3-mm).


De pitriet vlechtdraden worden voor gebruik in water soepel gemaakt, zodat je er makkelijke mee kan vlechten. In warm water 5-minuten.

Mandenman meubelen levert een uitgebreid assortiment aan hobby- bloemisterij en vlechtwerk benodigdheden. Unsubscribe from berdien51? Het materiaal is naturel van kleur.


Het is geschikt om te verven met beits, stof-, batik- en paaseierenverf of houtlazuur. Mandvlechtbodems zijn ideaal om met servettechniek te verfraaien. Gebruik transparante acryllak als transfermiddel - daarna het oppervlak schuren en polijsten.


Omdat er zoveel toepassingen zijn omschrijven we alleen de algemene werkwijze. Zelf manden vlechten is weer helemaal in!

Bij opitec kunt u alle benodigde materialen bestellen om thuis. Hierbij wordt riet dan gebruikt als verzamelnaam voor natuurlijke producten als rotan en pitriet (Calmoideae). Rotan is een erg lange slingerplant (Calamus rotang) uit de subtropen. Van de stengels worden manden en (tuin)meubelen gevlochten.


De kern van de stengels wordt versneden in verschillende dikten en heet dan (pit)riet. Alles over haar, we vlechten , twisten, waven en verzinnen allerlei creaties voor je haar. Stap voor stap laten wij je zien hoe je deze creaties kunt maken. Zo maken vlechten de wereld een klein beetje mooier!


Mijn toverdoos van toen bevatte pitriet. Een mooi materiaal om mee te werken, alleen niet direct voor handen in de meeste huishoudens. Maar niet getreur dankzij het internet weet ik nu dat je ook heel goed een mand kunt vlechten met… oude kranten. Een mand vlechten met een oude krant als vlecht-materiaal is kinderlijk eenvoudig. Perfekte kwaliteit, blauwband.


Met veel foto‘s, zodat de namaken zeker lukt! Nadat je het materiaal voor hebt berei knip je de staken. Je kunt hiervoor ook gebruik maken van ge-woon pitriet.

Vervolgens moet je de staken ca. Takken vlechten van Agapanthus - bloemstuk maken met soorten dahlia, cosmos atrosanguineus,. Bij Opitec kunt u alle benodigde materialen bestellen om thuis prachtige manden te vlechten. Levering De levertijd bedraagt 4-werkdagen, tenzij anders vermeld op de website.


Vanuit het bedrijf Hillegoms Rotanhuis is een vakkennis opgebouwt betreffende de reparatie aan rotan, manou en pitriet meubelen. Een veelvoud aan materialen was hiervoor nodig om op voorraad te hebben. Soms moesten speciale maten zelf getrokken worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts