dinsdag 22 maart 2016

Afrikaanse lelie kopen

Op zoek naar contactgegevens? Vind ze gemakkelijk en snel via Telefoonboek. Top merk Superfoodme Voor slechts EUR 14. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels, waar we je graag verder helpen. Een markante en veel voorkomende vaste plant in mediterrane streken.


Het blad is diep-donkergroen van kleur en groeit in rozetten.

De bloemen bloeien op lange stevige stelen. Ze kunnen niet tegen natte voeten. Het zijn planten voor in een pot op het terras. Overwinteren op een koele en vorstvrije plek.


Planten voor in pot als kuipplant en moeten in de winter beschermd worden. Zeer grote witte bloemen op stevige stengels in juli-augustus. In de volle grond zijn ze licht vorstgevoelig, goed beschermen tegen de vorst. Agapanthussen hebben dikke vlezige wortels.


Omdat deze insecten worden bedreigd met uitsterving, is het een extra reden om deze wonderschone plant toe te voegen aan uw tuin.

Geef dan in de winter wel een beschermlaag tegen de vorst. De plant trekt veel vlinders aan en bloeit de gehele zomer door (van begin juli tot eind september), omdat niet alle bloemen tegelijk komen. De AFrikaanse lelie komt oorspronkelijk uit Afrika en kan dan ook niet goed tegen lage temperaturen. Bladverliezende soorten komen het meeste voor en kunnen tot -5°C vorst. Deze Liliaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer centimeter.


Je bent van harte welkom in ons tuincentrum. Er bestaan bladhoudende en bladverliezende variëteiten, deze laatste zijn half winterhard. Deze bol bestaat uit enkele tientallen bloemen.


Diepblauw, bleekblauw, wit, kies de kleur die bij u past. Deze uit Zuid-Afrika afkomstige plant is bij ons helaas niet winterhard en heeft in de winter een speciale verzorging nodig. Hier haalt u dit mooie stukje natuur van Warentuin in huis voor een scherpe prijs! Uit onze collectie vaste planten.


Deze prachtige plant met fabelachtig mooie bloemen doet het ook goed in ons klimaat. Het is een vaste plant die vooral als kuipplant wordt gebruikt. De natuurlijke soorten hebben prachtige witte of blauwe bloemen. Op zaterdag (of eventueel een andere afgesproken dag) staat uw bestelling dan keurig uitgezocht voor u klaar (bij iedere plantensoort steekt dan een naametiket in de pot).


Bij bladverliezende agapanthus sterft het loof gedurende het einde van het groeiseizoen af. Wil je het blad in het najaar toch verwijderen, doe dat dan pas in november. Bladhoudende agapanthus moeten niet gesnoeid worden.

Alleen bladeren die geel zijn geworden, mag je afknippen. Deze bloemen groeien op grote, lange stengels. Plantbezorgd maakt het je makkelijk. Wij leveren de mooiste tuinplanten bij jou thuis!


Vaste planten BIJZONDERHEDEN. Matig winterhard is het veiliger om deze te bedekken met een bladeren winterdekking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts