maandag 28 maart 2016

Toverhazelaar

Heeft u vragen of opmerkingen? Verzorging van toverhazelaar. De bloemen zullen vooral opvallen tegen een donkere achtergrond. In het najaar verkleurt het blad mooi goudgeel. Snoeien wordt niet op prijs gesteld door de toverhazelaar.


Er zijn veel verschillende cultivars in de handel. De toverhazelaar (Hamamelis ×intermedia) is een struik uit de familie Hamamelidaceae. Hij werd door Indianen veelvuldig gebruikt voor medicinale doeleinden.


De bloemblaadjes krullen op bij mist, regen of kou, om zich te beschermen, maar bevriezen niet. Vaak met takken die horizontaal dicht bij de grond groeien. Ze vormen bloemen aan zowel de éénjarige als aan de oudere twijgen. Zo min mogelijk snoeien tenzij om vormsnoei toe te passen.


Toch zijn er planten die in deze periode prachtig in bloei staan, bijvoorbeeld hamamelis ( toverhazelaar ). Virginische toverhazelaar. Deze geurende struik of kleine boom is afkomstig uit het oosten van de VSA en groeit zeer breed uit. Het is de minst spectaculaire toverhazelaar en wordt daarom ook minder aangeboden. Het is een flinke en krachtige groeier die vooral wordt gebruikt als onderstam bij het enten van hamamelis-soorten.


Lees hier alles over de toverhazelaar en zijn familie. Sommige planten zijn te mooi om links te laten liggen. Gewoonweg omdat ze fantastisch bloeien, heerlijk geuren of elk seizoen weer tot de verbeelding spreken.


Toverhazelaar

Neem je al deze eigenschappen bij elkaar dan voldoen er maar enkele planten, waaronder de toverhazelaar dus. Ga in de lente nog eens terug om kennis te maken met het blad. Ze ontdekten de bijzondere werking van de boom en gebruikten de bast, takken, bladeren en.


Hamamelis of toverhazelaar in het nederlands is geroemd omwille van zijn spinachtige oranje, gele of zelfs rode reepjesachtige bloemen met heerlijk parfum die in de winter of vroege lente aan het naakte hout verschijnen. De in clusters zittende bloemen hebben meeldraden en zijn meestal lichtgeel tot heldergeel, maar ook rode, oranje en roodbruine bloemkleuren komen voor. De bast is grijs tot grijsbruin. De vrucht is een doosvrucht, die pas een jaar na de bestuiving rijp is.


Ontdek waarom je dit in huis moet hebben. Ook deze soort bloeit in de winter (als het niet vriest) op de kale takken. De ‘propjes’ gele bloempjes geuren lekker zoet. Een tinctuur is een traditionele manier om de beste stoffen uit planten te halen met alcohol en water. Daardoor krijg je een vloeibaar extract met een hoog gehalte aan actieve bestanddelen.


Toverhazelaar of Hamamelis Hamamelis virginiana L. Dode, zieke of elkaar kruisende takken kunnen in maart, net nadat de bloemen zijn uitgebloei verwijderd worden. De struik heeft verder weinig snoei nodig. Breng na de snoei in maart een flinke laag compost rond de basis van de struik aan. De Japanse toverhazelaar (Hamamelis japonica): Bloeit met gele, licht geurende bloemen. Deze struik kan tot wel 5m hoog worden en zelfs uitgroeien tot een kleine boom!


De Amerikaanse toverhazelaar bloeit in de herfst, vroeger dan de oosterse variëteiten, en voor het blad is afgevallen, aldus aan de hele hazeltoverij voorbijgaand. In de voortuin bieden de vroege bloemen in de winter een vriendelijke aanblik. Op een plaats naast het terras kunt u de vroege bloei en stralende najaarskleuren goed bewonderen.


Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis afhaalpunten. De Chinese toverhazelaar heeft grote, gele, geurende bloemen en zacht behaarde bladeren die groter zijn dan die van soortgenoten. Kenmerkend is de bruinrode voet van de felgele bloemen.


Toverhazelaar

Ook ideaal als after shave.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts