vrijdag 4 maart 2016

Keizerskroon plant

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Subjects include biofuels, plant genetics, ecology and evolution. Topkwaliteit Planten, voordelig en zonder gesjouw thuisbezorgd.


Hét online tuincentrum met meer dan 10. The best flower bulbs from Holland! Easy online ordering and fast EU delivery.

Premium quality Flower bulbs from Holland. Alles voor het verjagen en vangen van mollen en woelmuizen. De plant wordt in Europa al bijna vierhonderd jaar gekweekt, nadat hij in de zestiende eeuw vanuit Turkije in Wenen in Europa is geïntroduceerd. In België en Nederland wordt dit winterharde bolgewas in de handel aangeboden.


Voor het beste groeiresultaat, volgt u de plant instructies op de verpakking. U heeft ze binnen een paar dagen in huis. De statige keizerskroon behoort tot het plantengeslacht Fritillaria, evenals de sierlijke kievitsbloem.


De naam van de keizerskroon is zeer waarschijnlijk ontleend aan de klokvormige bloemen, die met een kroonvormige bladkuif zijn getooid.

Deze hangen aan dikke, hoge stengels. Er bestaan maar weinig rassen van de keizerskroon. Hier heeft de oude bloemstengel gezeten. De keizerskroon heeft een gaatje in de bol.


Begin oktober kan de keizerskroon het best geplant worden in een goed doorlaatbare, lichtzure grond met een zuurgraad tussen de en pH. Plant de bol met het gaatje naar boven. De plant is volledig in land van herkomst, waar ze vaak strenge winters kennen, winterhard. Daar zijn de winters weliswaar kou maar droog: een dikke sneeuwlaag beschermd de planten.


De planten staan graag in de zon tot halfschaduw op een rijke grond die niet uitdroogt maar een teveel aan water wel goed doorlaat. Vliesdoek is zowel licht als beschermen en daardoor de beste keuze. Dat gaat broeien, en vastplakken aan de plant , waardoor deze beschadigt. Keizerskroon behoort tot een grote groep bolgewassen, sterk verschillend in grootte.


Zolang de bollen niet in de volle grond geplant zijn, moeten de keizerskronen vorstvrij bewaard worden. Ook in pot zijn de bollen meestal niet bestand tegen de vorst. We offer our customers a great range of high quality flower bulbs for competitive prices.


Omdat de plant zo vroeg bovenkomt, is het wel verstandig om hem met nachtvorst af te dekken met vliesdoek.

Gebruik zeker niet iets als plastic. Bent u hier via een pagina in terechtgekomen? Er zijn een groot aantal groenten die je gemakkelijk zelf kan kweken. Tomaten zijn ook schoolvoorbeeld van groenten die door veel newbies geprobeerd worden.


Eigenlijk is het niet erg moeilijk, alleen vraagt de plant enkele specifieke eisen. Eenmaal die voldaan word je rijkelijk beloond met heerlijke tomaten. De grote vlezige stinkende bollen moeten in groepjes om de acht meter rond de tuin worden geplant. Lees meer over keizerskroon planten. Kruisbladwolfsmelk (Euphorbia lathyrus): kan centimeter tot anderhalve meter hoog worden.


Wist je dat de keizerskroon (Fritillaria imperialis) een van de eerste gekweekte planten ter de wereld is? De fritillaria word in diverse soorten onder verdeeld. Deze koninklijke verschijning zit door zijn lange geschiedenis vol prachtige verhalen. De roots van de keizerskroon liggen in Turkije, het zuidoosten en westen van Iran, Afghanistan, Pakistan en het Kashmir-gebergte. Alhoewel… sommige periodes zie ik nog gangen en hopen opkomen… naast de keizerskroon … #128577; Stinken doen ze zeker, want zelfs ik ruik op bepaalde momenten de typische geur van deze mooie, klokjesvormige bloemen.


Om deze site optimaal te gebruiken is het noodzakelijk om Javascript aan te zetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts