dinsdag 22 maart 2016

Taxuskever bestrijden

Bescherm de planten in je (moes)tuin en bestrijd taxuskever eenvoudig en snel! Ontdek effectieve oplossingen om taxuskevers in je tuin en moestuin te bestrijden. Wat je ook zoekt, je vindt het bij Kabelshop.


De taxuskever verraadt zichzelf door de herkenbare hapjes die uit de bladeren worden genomen. Hoe kan ik de taxuskever (of snuitkever) bestrijden ?

Aaltjes tegen de volwassen taxuskever (lapsnuitkever of snuitkever) is een speciale aaltjesval voor volwassen taxuskevers. De val bestaat uit een houten plankje met groeven waarin een gel met aaltje zit. Weet u niet met welk soort plaaginsect u te maken hebt, wij kunnen dit voor u determineren.


Voor meer informatie, klik hier. Snuitkevers Er zijn wereldwijd zo’n 60. Je kunt het best de larven van de kever bestrijden , omdat deze de meeste schade veroorzaken.


De larven kun je bestrijden met hun natuurlijke vijanden, namelijk insectparasitaire nematoden (aaltjes). Deze aaltjes vallen de larven aan en zorgen dat ze sterven.

Het is lastig om de taxuskever in je tuin te voorkomen of te signaleren waar ze hun eitjes hebben gelegd. Taxuskever bestrijden en voorkomen. Omdat taxuskevers zich graag schuil houden tussen hout, kun je bijvoorbeeld wat houten planken in de struiken leggen. Om een zeer effectieve bestrijding van taxuskever te bekomen kan men best zowel de larven als de volwassen taxuskever gaan bestrijden. Beiden kunnen bestreden worden met aaltjes.


Volwassen taxuskevers bestrijd je met een aaltjes val. Dit is een houten plankje met groeven. JavaScript lijkt te zijn uitgeschakeld in uw browser. In de groeven zit een gel met aaltjes. U moet JavaScript geactiveerd hebben om de volledige functionaliteit van deze website te kunnen benutten.


Nadat de larven zijn uitgekomen, doen ze zich te goed aan de wortels van de planten. Na verloop van tijd ontstaan er schimmelziekten en kunnen planten afsterven. Tips voor het bestrijden van de taxuskever. Kom meer te weten over de levenscyclus en schadebeelden van de taxuskever (Otiorhynchus sulcatus).


Bekijk hoe u kevers kunt bestrijden. Een taxuskever (Otiorhynchus sulcatus) berokkent op zich weinig schade aan de tuin, op wat ronde happen uit blaadjes na.

Maar de larven zijn van een heel ander slag. De vrouwtjes van de taxuskever kunnen eieren leggen zonder te paren, tot 5stuks, verspreid in de bodem. Hoe gebruik ik Aaltjes tegen larven taxuskever in de bodem?


Neem de verpakking en meng deze met liter water. Meng vanuit deze basisoplossing de juiste liters (voor jouw oppervlakte) in een gieter. Een gieter van liter water is voldoende voor m2. Giet daarna het mengsel uit over het te bestrijden oppervlakte. In Boskoop op de kwekerijen leggen ze vaak een aantal planken tussen de planten.


De larve kruipt hier dan onder zodat ze makkelijk gevangen kunnen worden, ook het los laten van een paar kippen kan goed helpen. De kevers kunnen een behoorlijke vraatschade leveren. Het is dan ook zaak deze zo snel mogelijk te bestrijden.


De eitjes worden larven en deze doen zich te goed aan de wortels en de wortelhals van de planten waardoor deze afsterven. Hoe kun je de taxuskever bestrijden ? Je hoeft het concentraat alleen te verdunnen met water en met een gieter of sproeier op je planten aan te brengen en het middel doet de rest. Bestrijding van de taxuskever. Ze bouwen geen resistentie op en zijn daardoor onbeperkt inzetbaar en zijn veilig voor de gebruiker. De larven van de taxuskever en andere snuitkevers zijn zeer goed te bestrijden met insectparasitaire aaltjes (nematoden).


Het insectparasitaire aaltje Heterorhabditis bacteriophora dringt de larve binnen en scheidt een bacterie af. De bacterie maakt de larve ziek en uiteindelijk zal de larve bezwijken. Het bestrijden van deze vreters is niet zo makkelijk maar niet onmogelijk.


Hieronder vindt u diverse voorbeelden van schade veroorzaakt door de taxuskever. Als u schade heeft die hier op lijkt, hebt u waarschijnlijk te maken met de taxuskever. Twijfelt u, neem dan even contact met ons op! Weet iemand een goede manier om deze kevers te bestrijden. Ik heb inmiddels begrepen dat ze heel moeilijk te bestrijden zijn en dat de enige oplossing lijkt te zijn om iedere avond de kevers te vangen.


TAXUSKEVER BESTRIJDEN VEILIG EN EENVOUDIG….

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts