maandag 14 maart 2016

Grassen in pot

Specialistisch advies nodig? Gutachten und fachärzrliche Beratung für Betroffene u Versicherte. Grassen zijn prachtig, óók in potten. In principe kunnen zowat alle siergrassen in een pot groeien, zolang je je maar aan deze spelregels houdt. Siergras kan heel goed in pot.


Grassen in pot

Hoe u siergras in pot plant en vezorgt leest u hier. Uitstekend geschikt voor potbeplanting dus. Hallo Lisa, als de grassen meteen in de volle zon zijn gezet kan het zo zijn dat ze verbranden. De bladeren krijgen niet genoeg vocht en drogen dan uit. Water water water, dat is op dit moment het beste wat je kan doen.


Vooral grassen die niet té hoog worden zijn geschikt voor potten. De hogere soorten kunnen het beste in een grote pot met brede basis staan om omwaaien te voorkomen. Kwekerij gespecialiseerd in siergrassen, met naast verkoop ook ontwerp van borders en tuinen met deze planten.


Grassen in pot

Informatie over bedrijf, grassoorten en de kijktuin. Het is heel mooi om grassen als solitair op het terras neer te zetten, maar ook een groep of rij van een enkele soort maakt indruk. Voor mensen die een kleine tuin hebben of zelfs helemaal geen tuin is dit een goede optie. Bij mensen die wel een grote tuin hebben is een siergras in pot een decoratief element. Net als andere planten in pot hebben grassen in pot genoeg water en bemesting nodig.


Een van de tips is: snoei elke twee jaar de wortels van het gras in pot. Op deze manier kunt u zelfs tot diep in het najaar van uw tuin genieten. Het geluid van wevend gras werkt rustgevend. Helemaal mooi wordt het als je grassen met bamboe combineert. De meeste grassen kunt u snoeien in het voorjaar.


Wat verzorging betreft zijn siergrassen in potten zeker niet veeleisend. Plant ze in een normale, kwalitatieve potgrond en geef ze regelmatig wat water en je zal tot diep in het najaar genieten van de sierlijke groei- en bloeiwijze van de grassen. Zorg voor een goede drainage. Je grassen schieten dan te hard op, ze vallen open en bloeien vaak niet of amper. Bij warm zomerweer hebben je grassen in pot , net als je andere terrasplanten, regelmatig water nodig.


Groenblijvende siergrassen online kopen bij Tuinplant. Gras – dat klinkt misschien een beetje saai. Gras is meer dan alleen de groene sprieten van je gazon. Je hebt ook tientallen soorten.


Bestel online siergrassen bij Tuinpant. Je kunt een siergras als blikvanger in een border planten, maar ook langs de vijver of in pot. Water en gras horen van nature bij elkaar. Heb je een vijver dan zijn siergrassen een mooie toevoeging aan de beplanting.


Prachtig is de weerspiegeling van het siergras op het vijverwater. Dat is dan zonder de groenblijvende grassen gerekend. Zij houden je tuin ’s winters levendig,. Een aantal grassen is zeer geschikt om solitair te planten.


Deze grassen zijn echte blikvangers in een border, in het gazon, langs de vijver of tussen een groep andere planten. Vooral de hogere grassen groeien vaak uit tot indrukwekkende pollen, waar de bloeiaren sierlijk bovenuit steken. Op een vochtige plek in de zon kleurt het blad het best. Het vormt een pol van ongeveer × cm.


Ooit werd mij verteld dat het niet winterhard zou zijn, maar wij weten, sinds het meer dan tien jaar in onze feestborder staat, dat dit een van de betrouwbaarste grassen is die we kennen. Hij wordt vaak aangeplant als bodembedekker en laat zich uitstekend combineren met vrouwemantel en tal van andere vaste planten. Bijna even geliefd is Carex morrowii ‘Variegata’ ( hoogte cm). Heeft een wat smallere crême-witte bladrand.


Grassen in pot

Voor beschrijving van nog meer soorten, zie bij grassen (Carex).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts