zondag 6 maart 2016

Tuin en hof

Van tuinhout tot sierbestrating! Ik ben Patrick Lindeman, jaar oud en geboren in Sneek. Mijn vriendin (Tessa) en ik hebben samen een dochtertje (Eva) van en een tweede kindje is op komst.


Ben je nog aan het oriënteren? Vergelijk dan accommodaties in Nederland.

Hier vind je alle overnachtingsmogelijkheden in Gelderland. Bezoekers die een tuin willen: Hebt u al rondgelopen op ons complex en wilt u zich inschrijven voor de wachtlijst voor een tuin ? Dan vindt u in het item Inschrijving wat u daarvoor moet doen. U vindt verder op onze site de belangrijkste informatie over het complex onder Eigen Hof , terwijl u ook alles te weten kunt komen over regels en. Een Landelijke tuin en winkel met interieur, lifestyle en brocante!


In de volksmond is Bergstraat gelegen op het Bergeind. Wat het gedeelte is achter het viaduct.

De Bergstraat dankt zijn naam weer aan de berg achter ons perceel waar nog een stukje duinzand te vinden is. Erg goede tuingrond vonden wij hier dus niet! Want daarvoor kom je toch naar een event als het onze: geïnspireerd weer naar huis om een hele zomer te genieten van je eigen tuin of terras. Rozannie’s Hof ’ landschapstuin. Het perceel is verdeeld in drie totaal verschillende tuinen ieder met een eigen thema.


Links van de oprit met uitzicht op de karschop ligt de vijvertuin. Let op: In een dag kunt u drie tuinen bezoeken. Daar werkte Frederik van Eeden aan zijn roman Van de Koele meren des doods.


Aan het einde van de negentiende eeuw bracht de schrijver en psychiater Frederik van Eeden de zomers door op Het Hof van Moerkerken in Mijnsheerenland. In de druivenkas in de tuin schreef hij aan zijn psychologische roman Van de koele meren des doods. De tuin werd als de plaats van zijn arrestatie gezien. In de 17e eeuw kwam de Hof van Getsemane in handen van de Franciscanen.


De meeste pelgrims zagen nu de plaats waar de oude olijfbomen stonden als het Hof van Getsemane. De werkzaamheden in onze tuin worden gecoördineerd door Joke Houwers. Zij is opgeleid op de Warmonderhof, opleiding voor biologisch dynamische land- en tuinbouw.

In de tuin is elk seizoen anders, maar ook bijvoorbeeld elke zomer is anders. Dat maakt in mijn ogen het werken in de tuin zo leuk. In hun (verborgen) tuin stond de levensboom waaraan gouden, eeuwige jeugd schenkende appels groeiden. In de westerse cultuur wordt een verband gelegd tussen die appels en de goud kleurige sinaasappels, zoals die heden ten dage in de tuin achter de Hof Van Wouw groeien. Ik maak graag enkele uurtjes voor u vrij!


Tuingroepen op afspraak v. Wij werken altijd netjes en secuur. Bekijk onze werkzaamheden en projecten om te zien of De Groene Hof bij uw wensen aansluit. Midden in het groen verscholen ligt de gezellige lokatie van Hof in Huis.


De naam licht al een tipje van de sluier op…. Natuurlijk is het ook mogelijk om een arrangement te boeken bij Hof in Huis. Zowel voor particulieren als voor zakelijke contacten hebben wij diverse mogelijkheden vanaf personen. Vanaf nu kun je je inschrijven op bouwnummer(s). Lees hieronder over alle verschillende woningtypes.


Neem contact op met de makelaar voor de prijzen en de beschikbare bouwnummers. Welkom bij Zelfoogsttuin Ús Hof ! Hôf is het weiland van Bregje en Michel dat zich ontwikkelt tot een klein paradijs vol groenten, fruitbomen, bessenstruiken en bloemen. Een vorm van landbouw die de relatie tussen producent en consument weer herstelt. Zonder bestrijdingsmiddelen, puur natuur.


De tuin vormt ook een platform voor activiteiten van andere ondernemers. Van seizoensfair tot kunstexposities en van toonzaal van bijzondere potterie tot voorbeeldtuin voor bijzondere planten. De Hof van Heden is daarmee een levendige plek geworden waarin steeds nieuwe dingen zijn te ontdekken. Hip Hof is een eigentijds bedrijf met veel aandacht voor milieu en duurzaamheid én we werken aan scherpe prijzen.


Dit kan omdat we studenten zijn met een zelfstandigenstatuut en bijgevolg kunnen werken aan gunstigere tarieven. De Hof is een heemtuin voor natuur- en milieu-educatie. In deze tuin worden voor een breed publiek soorten uit Zuid-Kennemerland gedemonstreerd in natuurlijke begroeiingen. De ruime en prachtige tuin is de ideale plek om met mooi weer uw feestelijkheden of etentje te houden.


Het terras biedt u een innemend zicht op de verzorgde tuin en het lieflijke landschap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts