vrijdag 18 maart 2016

Siergrassen tuin

Van tuinhout tot sierbestrating! Er zijn wintergroene siergrassen die je bijvoorbeeld kan toepassen als bodemdekker. Ideaal als je een mooie tuin wilt waar je niet veel onderhoud aan hoeft te hebben.


Zet ze op een zonnige plek of een plek in de halfschaduw, geef water tijdens droogte en knip oude stengels af, meer hoef je niet te doen. Hier vind je onze top mooiste.

Siergrassen zijn onmisbaar in uw tuin. De bloempluimen van siergras zijn zeer decoratief en het gras wuift prachtig in de wind. En er zijn veel varianten in siergrassen. Zoals laagblijvende of bodembedekkende siergrassen die het onkruid tegenhouden en goed onder struiken en bomen kunnen groeien.


Ook in de winter leveren ze een mooi silhouet op. Ze combineren mooi met vaste planten zoals Echinacae, Helenium, Verbena en andere late bloeiers. Daarnaast passen siergrassen mooi in een vijver- of Japanse tuin.

In strakke tuinen zorgen siergrassen voor luchtigheid en beweging. In weelderige tuinen vormen grassen de natuurlijke ruggengraat van de beplanting. Met name in het najaar stelen veel soorten gras de show.


De verschillende soorten siergrassen voor in de tuin. Deze tijd van het jaar dragen vele vaste planten hun laatste bloemen. Om dit te compenseren kunnen we gelukkig beroep doen op vele soorten siergrassen. Ze kunnen het tuinseizoen zelfs een heel stuk verlengen. Neemt u dan ook gewoon even een kijkje in ons assortiment om te zien welke soort u het meeste aanspreekt.


Met deze soort gras in uw tuin ziet u dat het allemaal gelijk een ander uiterlijk krijgt. Gras is meer dan alleen de groene sprieten van je gazon. Je hebt ook tientallen soorten siergrassen die je tuin kunnen verfraaien. Bij beplanting is de bloei niet alleen belangrijk maar vooral ook de vorm.


Structuur in een tuin wordt aangebracht met bomen, heesters, hagen en vaste planten. Het gebruik van siergrassen in een beplantingsplan is mijn specialiteit. Met de bovengenoemde siergrassen heb je een kleurrijke tuin van april tot en met oktober.


Ik moet plek in de tuin vrijmaken voor siergrassen.

Ja, je ik kan je zeker aanraden om een plaatsje te reserveren in je tuin voor siergrassen als je dit ziet als een decoratieve verrijking van je tuin. Dit plaatsje hoeft echter niet veel ruimte in te nemen. Of je nu een wilde tuin , een nette tuin , een Japanse tuin , een rotstuin, een onderhoudsvrije tuin of een vijvertuin hebt, een siergras is de juiste plant voor bij jou in de tuin.


Kijk in ons assortiment en bestel je siergras online, wij doen de rest! Eén ding hebben ze allemaal gemeen: alle soorten grassen vragen uitzonderlijk weinig onderhoud. Wie een zeer onderhoudsvriendelijke tuin wil hebben, moet dus zeker aan sierlijke grassen denken. Ook ’s winters zijn siergrassen mooi.


Vooral als de zon op de berijpte stengels schijnt. SIERGRASSEN PASSEN IN ALLE TUINSFEREN. In de siergrassentuin wil ik graag laten zien dat u siergrassen kunt toepassen in álle tuinsferen, zowel in een strakke tuin als in een tuin met een natuurlijke uitstraling. De siergrassentuin oogt natuurlijk en robuust en is duidelijk gestructureerd. Een tuin met alleen maar siergras is niet alleen boeiend maar tegelijkertijd enorm rustgevend.


De zachte en vloeiende vormen van de grassen verzachten de strakke lijnen van de moderne tuin. Aanwezig, spreken maar toch strak. Zo groeien polvormige siergrassen in mooie polletjes en breiden zich langzaam uit. Andere soorten siergrassen verspreiden zich met ondergrondse uitlopers en kunnen zo gemakkelijk je tuin overnemen. Kies dus goed en vraag raad bij je tuincentrum of kweker.


Onze medewerkers helpen u graag met kiezen, zodat u optimaal kunt genieten van het siergras. Voor iedere tuin en ieder hoekje. Na ruim jaar mogen wij ons met trots de grootste siergrassen kwekerij van Europa noemen.


Dit alles hebben wij in korte tijd bereikt door onze eigen koers te varen en te investeren in de toekomst. Veel toegepaste siergrassen Bij Van Rooyen Tuinen hebben we een aantal siergrassen die we graag in de tuin gebruiken. Deze siergrassen hebben zich in de loop der jaren bewezen als betrouwbare en sterke grassen. Carex morrowii Deze wintergroene grassoort buigt fraai uit en blijft goed compact.


Deze soort staat het liefst in de schaduw.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts