dinsdag 11 september 2018

Onderhoudsvrije planten

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Including plant biotechnology, breeding, cell biology, development, genetics and more! Alle soorten en maten Planten.


Hét online tuincentrum met meer dan 10. Landelijke bezorging lage prijs.

Bestel eenvoudig en snel op beslist. We zetten de sterkste soorten voor je op een rijtje. Zeker bij de start moeten de planten wel begeleid worden. Onkruid tussen de planten moet worden verwijderd en indien nodig moet er water worden gegeven.


In een onderhoudsvrije tuin is de bestrating het belangrijkst. Met wat makkelijke planten breng je ook groen in je tuin. Zo heb je een echte tuin, maar toch nauwelijks onderhoud.


Plantvakken moeten snel dichtgroeien.

Hiervoor moeten planten voldoende voedingsstoffen en water krijgen. Onkruid moet met wortel en al verwijderd worden in het begin zodat het geen kans krijgt zich uit te breiden. Ook een plant in een onderhoudsvrije tuin heeft bemesting nodig.


Ga op zoek naar mooie onderhoudsarme planten voor in je tuin, die zijn er genoeg! Zo kun je genieten van een groene tuin zonder er elke dag naar om te hoeven kijken, ze groeien bijna vanzelf (een tuinslang uitrollen kan iedereen, toch?) 10x onderhoudsarme vaste planten voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Plant aan de binnenkant van je border lage planten , dan naar buiten toe middelhoge en tenslotte hoge planten. Dan kun je er makkelijk bij en oogt je tuin groter. De hoge planten zorgen voor een natuurlijke tuinafscheiding.


Zo mogelijk kun je achter in je tuin een boom planten , dat rondt je tuin mooi af. Ook zijn er onderhoudsvrije tuinmeubelen te koop. Aluminium en kunststof tuinmeubelen hebben echt een stuk minder onderhoud nodig dan houten tuinmeubelen.


Onderhoudsvrije en groenblijvende struiken, bomen en planten. En last maar zeker niet least, de onderhoudsvrije en groenblijvende heesters, bomen en planten voor in de tuin! Dat kunnen we ondervangen door het planten van bodembedekkers en de begroeiing dicht te houden. Zo krijgt onkruid weinig kans.


Bedenkt u ook dat de kosten tuinaanleg eenmalig zijn. Jaarlijkse kosten voor éénjarigen, potten en potgrond zijn niet meer nodig.

Als je geen echte tuinier bent, kost het je tijd en geld om deze regelmatig aan te planten en weer te verwijderen. Vaste planten , de naam zeg het al, staan vast in je tuin. Een tuin welke is betegeld vraagt om minder onderhoud maar kan er wel saai uitzien. Als je tuin voor de grootste gedeelte uit tegels bestaat kun je het opfleuren met planten in pot. Planten in pot vragen ook om minder uit dan planten die zijn geplant in de grond.


Ruime keuze planten op beslist. Vergelijk hier aanbiedingen. Alleen al de planten die niet geplant hoeven te worden schelen veel geld. Daarnaast heb je ook geen kosten aan de onderhoud van je tuin nadat je onderhoudsvrije tuin gelegd is. Om een inschatting te krijgen van de kosten voor het aanleggen van een onderhoudsvrije tuin, zie je het overzicht hieronder.


Je hebt een balkon of terras op de zon, maar je bent wat vergeetachtig wat water geven betreft. Zet grijsbladige planten in potten en bakken. Wij maken de tuinvideo’s voor Tuinmanieren met heel veel lol en liefde. Voor de onderhoudsvrije tuin zijn vaste planten daarom geschikter dan eenjarige planten.


Het betekent namelijk dat je niet steeds iets nieuws hoeft te poten of te zaaien. Als je dan ook nog eens kiest voor vaste planten die weinig onderhoud nodig hebben, zit je helemaal goed. Maar een onderhoudsarme tuin is zeker mogelijk.


Welke planten passen in een onderhoudsarme tuin? Een strakke tuin kun je in allerlei stijlen en uitvoeringen aanleggen. Zoals je hebt gezien kun je zowel een grote als een kleine strakke tuin inrichten.


Met planten of zonder planten , met terras of zonder terras: zolang de lijnen en contrasten goed worden toegepast kun je doen wat je wilt in je nieuwe strakke en moderne tuin. Natuurlijk is het makkelijk als je planten hebt die weinig onderhoud vragen, zoals een orchidee. Een onderhoudsvrije tuin wordt ook wel een onderhoudsarme of onderhoudsvriendelijke tuin genoemd. In dit artikel beschrijf ik wat ik onder een onderhoudsvrije tuin versta, hoe vaak je tuinonderhoud moet uitvoeren en wat je dan moet doen in grote lijnen. Het eerste jaar is essentieel voor een onderhoudsvrije tuin.


Kies in ieder geval voor vaste planten , omdat deze minder onderhoud behoeven. Laten we eerlijk zijn tegen elkaar. Daarnaast blijven vaste planten langer dan een jaar staan en hoef je ze dus niet elk jaar opnieuw te planten.


Kies voor onderhoudsvriendelijke planten , zoals Margrieten, Geraniums en Lavendel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts