maandag 1 oktober 2018

Hedera arborescens

Ruim keuze, goedkoopste bezorging kwaliteit tegen lage prijzen! Hét online tuincentrum met meer dan 10. Struikklimop nú € en binnen 48u bij u thuis! Het is bovendien een winter bloeiende plant.


Deze heester is goed winterhard en stelt weinig eisen aan de standplaats of grond.

Het aantal stuks per strekkende meter is afhankelijk van hoe snel u het haagje dichtgegroeid wenst te hebben. Eventueel kan stuks ook volstaan. Hij klimt en groeit niet echt meer. Hij gedraagt zich meer als een struik en wordt daarom struikklimop genoemd. De bessen zijn heerlijk voedsel voor allerlei vogels, als merels en duiven.


Pas wel op dat kinderen de bessen niet in de mond stoppen, ze zijn namelijk erg giftig voor mensen. Tevens als vulling onder bomen en hoge heesters. Het proces van zaad tot volwassenheid kan wel jaar duren.

Een zeer makkelijke plant geschikt voor blokvorming of als haag. Plant voor een mooi resultaat stuks per vierkante meter. Geef deze water in extreem droge periodes, ongeveer 3x per week, en vaker als het nodig is. In het geval dat de bodem niet voedingsrijk genoeg is, adviseren wij om extra potgrond toe te voegen. Bekijk het product online of kom naar één van onze winkels!


De bloemen die laat in het jaar ontstaan trekken bijen aan. Ook goed toepasbaar onder bomen. Na de bloei ontstaan zwarte bessen. Heb je veel jonge hedera planten nodig, ga dan zelf hedera stekken.


Vanaf de vroege zomer tot aan begin sept. Let er wel op dat je alleen uitlopers van een niet-bloeiende klimop. Toch is alles aan deze struikvorm van klimop anders dan de klimmende versie. Hedera (Klimop) stekken is niet moeilijk. Heeft u al een mooie klimop haag en wilt u maximaal maar 1x per jaar snoeien, stel de snoeibeurt uit tot na de langste dag.


De hedera haag zal dan veel langzamer gaan groeien. Deze gemakkelijke tuinplant is heel geschikt als bodembedekker in plantvakken en denk daarbij ook aan opvulling onder struiken en bomen.

Deze worden geen klimop genoemd omdat het geen klimmers zijn. Deze Araliaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 1centimeter. De plant is volledig wintergroen. Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.


Het snoeien van Klimop kan het beste plaats vinden in april of september. Wil je Klimop verwijderen uit de tuin dan dien je de wortel op te graven. Deze variant klimt niet en heeft donkergroene, klaver vormige bladeren.


Helix arborescens bloeit overvloedig met kleine witte bloemen in de zomer. Ze zijn uitstekend geschikt als bodembedekker of voor gebruik in schaduwrijke delen van de tuin.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts