woensdag 10 oktober 2018

Verse vijgen kopen

Goedkoopste landelijke bezorging in heel Nederland. Zoek naar vijgen gezond op de nieuwe KensaQ. Natuurlijk wil je daarom alleen de beste vijgen kopen. Vijgen van alle merken op beslist. Weet jij al waar je op moet letten?


In sommige supermarkten zijn verse vijgen het hele jaar door beschikbaar.

Het is een ovale peervormige schijnvrucht, wat wil zeggen dat de vele pitjes in de vijg de vruchtjes zijn. Ze zijn ingesloten in een sappige, vlezige bloembodem. Bij aankoop horen vijgen onbeschadigd te zijn. Het zijn kwetsbare vruchten, dus behandel ze voorzichtig. Let erop dat ze een zachte schil hebben als je ze koopt, want vijgen met een stugge schil zijn niet meer zo vers en daardoor minder lekker.


Augustus en september zijn dus hoogtepunt-maanden. Marnix (4 woont alleen) spendeert gemiddeld €1per week bij Poiesz. Bij Youri en Jet (gezin kids) is dit maar liefst €380.

Elke week zijn er weer honderden artikelen in de aanbieding. Wanneer gedroogde vijgen kopen ? Eet ze als voorgerecht, nagerecht of tussendoor. Gevulde vijgen in een handomdraai.


Stoom gedroogde vijgen in een zeef boven heet water. Snijd het steeltje weg en vul de vijg met een zoete of hartige vulling, bijvoorbeeld roomkaas met gember, slagroom met stukjes pistache of een stukje. De verse vijgen daar schijnen inmiddels alweer plaatsgemaakt te hebben voor de granaatappels (ook lekker), maar hier in Nederland vind je ze momenteel nog volop en niet te duur bij de (Turkse) groentenwinkel. Vaak koop je ze per stuk, dus bekijk ze van alle. Oudere vijgen krijgen suikerkristallen en zullen dan harder en taaier worden.


Gekonfijte vijgen zijn in geconserveerd in een siroop van suiker. Veel minder gezond dan pure gedroogde of verse vijgen. Verse vijgen zijn gevoelig voor schimmel.


Bestel simpel en snel jouw vruchten online. Vind telefoonnummers, adressen en postcodes van duizenden bedrijven en personen. De Black Bursa- vijg staat niet voor niets bekend als de beste zwarte vijg ter wereld en wordt dan ook wereldwijd geconsumeerd. De vezelrijke eigenschap van vijgen zorgen dat het een positieve werking heeft op de darmen.


Gedroogde vijgen heb je in diverse soorten, maten en smaken.

Alle aanbiedingen van vijgen uit alle folders van supermarkten. Alle vijgen aanbiedingen van week vindt u bij supermarktaanbiedingen. Hoe lang kun je vijgen invriezen? Ingevroren vijgen kun je ongeveer tot maanden in de diepvries bewaren. De exacte houdbaarheid is sterk afhankelijk van een aantal factoren.


Belangrijk is dat je verse vijgen selecteert en deze direct invriest bij een temperatuur van -18°C of lager. Daarnaast moet je vijgen luchtdicht of vacuüm verpakken. De verse vijgen die in Nederland in de winkel liggen hebben van binnen vaak een prachtige rode kleur en de smaak is heerlijk zacht, zoet en aromatisch.


Als je de oven ’s nachts niet aan wilt laten. Zo bewaar je een flinke oogst. Je kunt verse vijgen ook invriezen. Lees hier hoe het werkt en hoe de ingevroren vijgen smaken. Iedereen die het wel eens op heeft weet het: er is niets lekkerder dan een verse vijg.


Er zijn tegenwoordig ookwinterharde vijgenrassen, die niet al te grote vijgen geven, die wel goed rijp worden in ons klimaat.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts