woensdag 24 oktober 2018

Wat doen tegen motten

Bevruchtte vrouwtjes zullen hun eitjes blijven leggen waardoor de motten zichzelf voort blijven planten ookal worden de mannetjes gevangen. Wanneer u middels één van de maatregelen de aanwezigheid van motten vastgesteld heeft, kunt u deze vervolgens met verschillende middelen tegen gaan. Op deze pagina wordt uitgelegd hoe motten te voorkomen en te bestrijden. Voorkomen is natuurlijk beter dan bestrijden.


Daarom een aantal tips om motten weg te houden uit uw woning. Kijk tweedehands wollen kleding, bont, wollen dekbedden, etc.

Bosje uit de tuin plukken of kopen bij reformwinkel of bloemenzaak, in de kast tussen de motgevoelige (wollen) kleding leggen. Ruikt ook niet onaangenaam. Ze vliegen overal naar toe en steken donker af tegen een wit plafond. Motten kunnen erg vervelend zijn in huis.


Een mottenplaag is moeilijk te bestrijden. Als er eenmaal veel motten in huis zijn dan lijken ze overal vandaan te komen. Dat terwijl er methoden zijn om motten te bestrijden.


Allereerst moet je weten dat motten uit larven voortkomen. Dé tips om motten te verwijderen.

Hang kleding die al is aangetast in de zon, was ze op 60°C of leg ze dagen in de diepvries. Zet een dichte kartonnen doos met een pluk wol in de kast. Maak hierin gaatjes van ongeveer centimeter en vang zo de larven. Cederhout tegen motten , een natuurlijke bescherming. Gaten in je kleding is natuurlijk erg vervelend.


Gelukkig is er wat tegen mottenvraat te doen : je kunt motten bestrijden. Controleer de val regelmatig op ingevlogen motten. Wat doen bij aanwezigheid van motten ? Mottenlarven van de vrucht- en meelmot voeden zich bovendien graag met granen, gedroogd fruit en bonen uit de keuken. Bij mij zaten vorig jaar motten in de keuken.


Nu zijn we enkele maanden weggeweest, er was nul voedsel in de keuken, ook kruiden etc. Ik kom er wel tien per dag tegen. Er wonen twee motten , in me ouwe jas. We kennen het schattige lied van Doris allemaal en zingen vrolijk mee.


Maar als je echt twee motten in je jas hebt, is daar niets schattigs aan. Deze twee motten leggen eitjes waaruit larven komen. Wat te doen tegen motten in huis?


Tja, wat helpt tegen motten ? Die vraag krijgen onze bestrijders regelmatig voorgelegd.

Ten eerste gaat het niet alleen om de motten , maar ook om de eitjes en de larven. Het zijn namelijk de larven die schade aanrichten met hun vraatzucht. Ze gaan op kleding en voedsel zitten en geven een vieze indruk met hun aanwezigheid. Wij bieden verschillende producten aan om motten te bestrijden of te verjagen.


Alle mottenbestrijding tips op een rijtje. Je kunt zelf ook alvast op zoek gaan naar broedplaatsen van motten in je huis of bedrijf. Dan moet je alle goederen in je opslag controleren. Was kleding en andere stoffen voor je het in de kast opbergt. En verpak het in afgesloten zakken of dozen als je het voor langere tijd opbergt.


Zet je kasten regelmatig open en laat zonlicht binnen. Leg een vel wit papier onderin je kast. In uw kledingkasten doen ze zich tegoed aan uw dure kleding. Als de motten je tegemoetvliegen bij het opendoen van de kastdeuren, is er geen twijfel over mogelijk dat ze in jouw meubels hun nieuwe behuizing hebben gevonden. Maar als er alleen af en toe een onverklaarbaar gaatje in je trui zit, hoe weet je dan of je motten hebt?


Als er erg veel schade zichtbaar is en hele stukken van de plant dood of verdord zijn kun je het beste de schaar erin zetten en alle sterk aangetaste delen wegsnoeien. Zorg dat de weggesnoeide delen goed worden afgevoerd in gesloten zakken om verdere verspreiding te voorkomen. Eenmaal binnen leggen motten eitjes op donkere, zelden verstoorde gebieden zoals in kledingkasten of voorraadkasten, waar de kleding, ander textiel of voedselvoorraden worden opgeslagen en lange tijd ongemerkt kunnen worden beschadigd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts