dinsdag 16 oktober 2018

Guldenroede plant

Guldenroede plant

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Subjects include biofuels, plant genetics, ecology and evolution. Groot assortiment gedroogde kruiden.


Kwaliteit gecontroleerd volgens Europese normen. Natuurlijk En Sterk Geconcentreerd. Uitvinder Thomas Edison experimenteerde met de guldenroede om te proberen rubber te produceren, iets wat planten in dit geslacht bevatten. Hij kweekte om de rubber per plant te maximaliseren, en bereikte planten die 3-m hoog waren en tot rubber bevatten. De rubber uit dit proces was taai en van goede kwaliteit.


De bloemkleur is goudgeel en de bloeitijd is van ca. De bladeren zijn groen en ongeveer cm. De volwassen hoogte van deze vaste plant is ca. Lange tijd is Solidago verguisd vanwege zijn woekerneigingen en de gele kleur, maar er is ondertussen een verscheidenheid aan nieuwe soorten verkrijgbaar die veel beter te gebruiken zijn in de tuin.


Guldenroede plant

Op elke plant in pot, besteld bij Directplant, zit maanden groeigarantie. Mocht de plant binnen deze periode geen leven meer vertonen, zeg het ons. U krijgt de plant vergoed of uw geld terug!


De naam guldenroede klinkt bijna iedereen bekend in de oren en dat terwijl er van de meer dan 1soorten van deze vaste planten maar één echt Europees is, de rest is Noord-Amerikaans. Enkele soorten zijn hier inmiddels wel ingeburgerd. Solidago komt van solidare of solidum agare (gezond maken, helen of vastmaken), omdat guldenroede bekend stond als een wondhelende plant. Hij gaat snel overheersen in de tuin. Oogst het kruid alleen zelf wanneer je 1 zeker weet dat je de juiste plant voor je hebt.


De plant heeft reinigende eigenschappen. Het is alsof de bezem door je lichaam wordt gehaald en vuiligheid wat er niet behoort te zijn wat weggeveegd. Guldenroede is een sterke, winterharde, overblijvende plant.


Planten zie onze aanbiedingen! Bijen, vlinders en andere nuttige insecten worden aangetrokken door guldenroede. Gebruik bij deze planten geen insecticiden. Volle zon tot lichte halfschaduw. De soort is in onze contreien derhalve als exoot te beschouwen.


Late guldenroede voelt zich hier zeer goed thuis en dringt daardoor gemakkelijk binnen in vooral ruigte en ruderale vegetaties. Thomas Edison probeerde rubber uit deze plant te vervaardigen maar verder dan het museum heeft dit het nooit gebracht. Is je lichaam toe aan een interne ‘grote schoonmaak’? Dan is dit gewas, de guldenroede of solidago, net wat je zoekt.


Dit is immers het nierkruid bij uitstek. Nieren en blaas krijgen een fikse spoelbeurt. Je bloed wordt gezuiverd en je lichaam ontgift. Ook uitwendig kan deze plant je van dienst zijn.


Guldenroede plant

Naamgeving (Etymologie): Het eerste deel van de Nederlandse naam geeft aan dat de plant oorspronkelijk uit Canada kwam. De plant is gecultiveerd in de Arabische werel die deze plant gebruikte in hun medische systeem. In de vijftiende en zestiende eeuw werd de plant in Europa gebruikt voor het genezen van wonden. Ook kan de guldenroede als decoratie worden gebruikt en verder kunnen de bloemen worden gedroogd en verwerkt in bloemstukken.


Het werd ingezet om wonden of ontstekingen versneld te laten helen door een kruidensamenstelling binnen het verband op de wond toe te passen. Hét online tuincentrum met meer dan 10.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts