woensdag 17 oktober 2018

Hamamelis mollis

Vanaf €gratis thuisbezorgd. Hét online tuincentrum met meer dan 10. Als u Toverhazelaars snoeit verliest de struik zijn natuurlijke vorm en zal minder bloeien. De Toverhazelaar verdraagt wel groei, maar hij wordt er niet mooier op.


Voor een smalle plek kunt u wellicht beter een andere struik kiezen.

Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis afhaalpunten. Ook deze soort bloeit in de winter (als het niet vriest) op de kale takken. De ‘propjes’ gele bloempjes geuren lekker zoet.


Witch-hazel water can be produced by maceration and by distillation. As an ingredient and as topical agent, witch hazel water is regulated in the United States as an over-the-counter drug for external use only to soothe minor skin irritations. Snoeien is niet noodzakelijk.


Wil je wel snoeien, doe dit dan in het voorjaar na de bloei.

Plant hem op een grote halfschaduw tot schaduwrijke plek. Bloeit in de winter met geurende gele bloemen. Het groen blad is onderaan grijs behaard en krijgt in de herfst een mooie kleur. Vaak met takken die horizontaal dicht bij de grond groeien.


Ze vormen bloemen aan zowel de éénjarige als aan de oudere twijgen. Zo min mogelijk snoeien tenzij om vormsnoei toe te passen. Uiterlijk doen hamamelisstruiken denken aan de inheemse hazelaar (Corylus avellana).


It is native to forests and thickets in southeastern and southwestern China. Hamamelis heeft veel ruimte nodig. Er zijn veel verschillende cultivars in de handel.


De hoogte van deze bladverliezende sierheester bedraagt uiteindelijk circa 4tot 5cm. De jonge twijgen zijn grijsbruin en zacht behaard. Geen gesjouw, lage prijzen!


Het heldergroene blad verschijnt in het voorjaar om vervolgens in de herfst te verkleuren naar oranje, zachtgeel. Op zijn mooist is de hamamelis in de wintermaanden wanneer de bloei verschijnt aan de kale takken. Meestal begint de bloei ergens in januari en gaat deze door tot aan maart afhankelijk van het weer.

Pruning can be done in early spring as the flowers fade (but before the leaves establish) and should be kept to a minimum. If branches need to be removed (eg due to death, disease, weakness or damage) they should be cut back to young, healthy growth. Belangrijke rassen zijn ‘Brevipetala’ met kleine, oranjegele, dicht bij elkaar zittende bloemen en ‘Coombe Wood’ die opvalt door de zeer aangenaam geurende, spinachtige, goudgele bloemen. Deze groeit grover en breder uit dan de gecultiveerde soorten.


Breed uitgroeiende struik of boom met felgele bloemen (soms met oranje en karmijnrode tinten). De donkergroene diepgenerfde bladeren verkleuren in de herfst. De bloembladen zijn ongeveer 2cm lang en sterk gedraaid of gegolfd. Aan de onderzijde grijs behaard.


Chinese toverhazelaar of zachte toverhazelaar. Bloei De bloemen bestaan uit vier lijnvormige, gele. Sweetly fragrant rich gold flowers with reddish brown sepals bloom on bare branches in January-February. Excellent for winter arrangements. Green leaves turn pure gold before falling in autumn.


De blikvanger bij de toverhazelaar zijn echter de lichtgele, geurende bloemen met smalle gekrulde kroonbladeren en spinachtige vorm die reeds vanaf januari het naakte hout verfraaien. De plant kan een hoogte van meter bereiken, maar vanwege de langzame groei zal dit wel een aantal jaren duren. Het blad is ovaal en groen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts