dinsdag 16 oktober 2018

Orchidee dompelen

Bij LuxCamp Veilig en Eenvoudig online Boeken. Het Grootste aanbod Stacaravans op deze camping. De prachtige orchidee is een van de grootste plantensoorten op aarde. Vergelijk meer dan 1bloempotten. Deze subtropische plant is populair in de woonkamer.


Orchidee dompelen

De verzorging levert vaak problemen op, daarom leggen wij uit hoe je een orchidee verzorgen moet. Orchidee verzorgen en water geven - Tuinieren. Waarschijnlijk heeft jouw orchidee last van wolluis. Het is helaas heel lastig om van wolluis af te komen.


In ernstige gevallen adviseren wij gebruik te maken van een dubbele dosering. Giet het water niet in het hart van de plant, maar wel op het potsubstraat. Indien je de orchidee echt wil verwennen, ga dan voor de dompeltechniek. Hierbij dompel je de doorschijnende pot onder in een badje lauw water.


Laat hem daarna helemaal uitlekken tot er geen water meer achterblijft, want dat kan wortelrot veroorzaken. Een orchidee houdt ervan 1x per week voor korte tijd (5-minuten) met de kleit in het water gedompeld te worden. Na het dompelen moet het water uitlekken. Exclusieve orchideeën houden van matig water: 1x per maand.


Verzorging per type orchidee Weet je precies naar welk type orchidee je op zoek bent? Geef orchideeën voldoende licht. Zij verkopen deze planten aan de groothandel. Laat de orchidee na het dompelen goed uitlekken, ze houden niet van natte voeten. Hoewel de orchidee van licht houdt, kan de plant niet over de volle zon.


Je kunt je orchidee in de groei- en bloeiperiode eens in de twee weken dompelen. Dit om wortelrot te voorkomen. Als de luchtvochtigheid in huis te laag is kun je je orchideeen elke ochtend even op de bladeren sproeien. Wel uitkijken dat je niet op de bloemen sproeit. Na zes maanden kan de orchidee weer bloeien.


De laagste prijs op Beslist. Zet de orchidee na het afknippen op een wat koelere plaats neer. Door de ‘koeling’ wordt nieuwe takvorming gestimuleerd. Na ongeveer twee maanden kan de orchidee weer terug gezet worden op de oude plaats. Mijn orchidee doen het wel maar ze geven kleinere takken met twee of drie bloemen meer niet.


The document has moved here. Het dompelen zoals je beschrijft is goe maar laat je de plant goed uitlekken voordat je hem terug zet in de overpot? Regenwater is beter dan kraanwater waar (te) veel kalk in zit. Nog beter is het om de pot gedurende tot minuten in een emmer water onder te dompelen.


Vervolgens kan uw orchidee gerust zeven dagen zonder water. Watergeven kunt u het beste doen door de plant te dompelen in lauw leidingwater. Als hij volop in bloei staat, vraagt de Nobilé eens in de twee weken om speciale orchideeënvoeding.


Laat de plant even in het water staan en daarna goed uitlekken. In de winter mag u de hoeveelheid halveren. Deze kunt u oplossen in het water.


Beter is nog om de pot gedurende tot minuten in een emmer onder te dompelen. Deze meest gemakkelijke en dankbare orchidee kan tot drie maal per jaar bloeien. Phalaenopsis is nog steeds een topper in onze huiskamers. De gebogen stengels dragen bloemen in allerlei groottes en kleuren van opvallende witte bloemen tot sierlijke gespikkelde bloemetjes. Wanneer jouw orchidee nog in haar originele (plastic) binnenpot staat, dan kun je het beste de dompelmethode gebruiken.


Orchidee dompelen

Hierbij geef je de orchidee een badje door haar voor korte tijd (5-minuten) met de kluit in water te dompelen. Je kunt hiervoor een bak, een emmer of de gootsteen gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts