donderdag 18 oktober 2018

Kasseien leggen

Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. Het leggen van een oprit in kasseien , is door de ongelijke (wilde) vorm van de stenen minder eenvoudig dan het leggen van klinkers. Kasseien leggen : Werkwijze en aandachtspunten. We spreken dan over echte natuurstenen kasseien en niet over imitatie kassei -klinkers die alle hetzelfde van vorm zijn.


Zelf kasseien leggen is daarom ook prima te doen. Door de grove ruige uitstraling van de stenen creëert u een stoer uiterlijk.

Hieronder geven we u antwoord op de vraag: hoe kasseien te leggen ? Ze worden niet alleen voor terras of tuinpad gebruikt maar ook voor de oprit of de binnenplaats van bijv. Wilt u zelf kasseien leggen ? Hieronder vindt u instructies die antwoord geven op de vraag: hoe moet ik kasseien leggen ? Een kantopsluiting is bij het leggen noodzakelijk. Prijs van een terras in kasseien.


Een kasseien terras is vrij duur ten opzichte van andere materialen. Dit komt door de hoge kostprijs van de kasseien en de zware arbeidskosten. Deze kasseien hebben, net zoals klinkers, een maatvaste, rechte voet.

Daardoor zijn ze heel eenvoudig en vlot te plaatsen. Begin aan een kant en loop niet op het effen gestreken zandbed. Leg de stenen mooi tegen elkaar op de straatlaag. Werk zo rij per rij verder. Vloerwerken Vakbekwame vloerders voor het leggen van terrastegels maar ook om binnenshuis te vloeren.


Ik wil een looppadje en een sierteras leggen van kinderkoppen (in belgie geloof ik kasseien genoemd). Hallo Wij gaan zelf onze oprit leggen met Porfier kasseien 15x15. Hoe kan ik het best tewerk gaan. Kasseilegger De Clercq Pieter uit Kruishoutem, voor het leggen van kasseien , platines en mozaïek kasseien , in ruime regio van Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen. Wanneer ze met veel bij elkaar staan, noemen we het zelfs een bos!


Ze zijn de producenten van zuurstof en ze. Of je nu kiest voor Belgische kasseien , Zweedse kasseien of nog andere soorten kasseien : kasseien zijn onverslijtbaar en geven een meerwaarde aan je woning. Dat maakt het dan ook waard om je oprit, terras of tuinpad ermee aan te leggen. Als u zelf niet over genoeg kennis beschikt om een kasseien terras aan te leggen , is het aangeraden om dit door een bedrijf te laten doen.


Bovendien worden ze door natuurlijk slijtage in de loop der tijd alleen maar mooier. Ook voor het heraanleggen van uw oprit, tuinpaden,. Wat kost een stratenmaker? Waar moet u op letten bij het leggen ?

De Oude Klinker, specialist in oude sierbestrating, geeft antwoord. Wij werken voornamelijk met oude, herbruikte kasseien die we zelf in grote hoeveelheden op voorraad hebben. Maar ook een breed assortiment nieuwe kasseien zijn bij ons verkrijgbaar. Wij zijn op zoek naar een bedrijf gespecialiseerd in het leggen van kasseien.


Betreft de aanleg van twee terrassen in de achtertuin, een paadje naar de schuur en een deel waar de containers staan. Gaat om circa vierkante meter kasseien van circa bij cm. Deze moeten in wildverband komen te liggen.


Wie met kasseien werkt, hanteert een andere werkwijze dan bij het plaatsen van klinkers of terrastegels maar de opbouw is wel identiek. Ook dan zal je starten met je funderingen. De diepte hiervan verschilt niet van het leggen van kasseien , maar is wel afhankelijk van de toepassing van je verharding.


Voor de bestrating van uw oprit, terras of tuinpad kan u kiezen uit gerecupereerde (oude) kasseien in diverse maten en soorten. Platines kasseien zijn nog steeds onverminderd populair als bestrating voor opritten, terrassen en looppaden. Deze charmante kasseien zijn aan de bovenzijde mooi afgeplat waardoor ze comfortabel zijn om over te lopen. Een oprit in platines kasseien is comfortabel, erg sterk en past goed bij een modern vormgegeven woning of tuin. Het woord kassei (en de oudere vorm kalsijde) komt van het Latijnse (via) calceata: met steen bedekt(e weg).


De afgelopen decennia heeft het woord via het wielerjargon ook ingang gevonden in het Noord-Nederlands. Vaak zijn kasseien op maat gehakte stukken porfier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts