dinsdag 16 september 2014

Azalea plant verzorging

Online, open-access, multidisciplinary journal from Nature Research. Subjects include biofuels, plant genetics, ecology and evolution. Kies uit ons uitgebreide assortiment de beste verzorging voor jouw kleintje. Vind je baby-uitzet bij Wehkamp. Vergelijk nú online, vanaf € 49.


De Azalea behoort tot het geslacht van de plantenfamilie Rhododendron.

De naam Azalea is afgeleid van het Griekse ‘azaleos’, wat dor en droog betekent. Dat slaat waarschijnlijk op de houtige takjes van de plant. De Azalea werd voor het eerst geteeld in Japan, in de 18e eeuw verscheen de plant voor het eerst in Europa. Verzorging Azalea is een winterharde plant die het liefst op een plekje in de tuin met halfschaduw, omdat daar de grond meestal wat vochtiger is.


Plant de Azalea diep: het gat in de grond mag tweemaal de omvang en diepte van de kluit hebben. De tuinplant is echter ook zeer geschikt om in bakken op het terras te zetten. Koop hiervoor liefst een geënte plant.


Voor de vorst de plant naar binnen halen en geleidelijk in bloei trekken.

Azalea ’s houden van een zure gron voeg dus nooit kalk toe. De tijd dat kamerplanten braafjes naast elkaar op onze vensterbanken stonden, is gelukkig helemaal voorbij. Vandaag durven we volop experimenteren, en dat is precies ook wat de hedendaagse azalea verdient. Dankzij de eindeloze keuze in verschillende soorten, past een azalea in elke interieurstijl. Gebruik voor jouw plant de Hortensia Potgrond.


De grond bestaat uit hoogwaardige grondstoffen, zoals turstrooisel, tuinturf en rijstkaf. Als je een bladverliezende azalea hebt, dan moet je je plant snoeien als hij kaal en in rust is. Wintergroene azalea ’s neigen ernaar om in rare vormen te groeien, het couperen van een grillige tak zal je plant weer symmetrie geven.


Snoei nooit na juli, dat zal namelijk de bloei van volgend voorjaar flink reduceren. De Japanse azalea Rhododendron japonicum ( Azalea japonica of Azalea mollis) zijn bladverliezende azalea ’s, die vrijwel allemaal winterhard zijn in Nederland. Is de Japanse azalea een Rhododendron? Zoals je wellicht weet, behoort Azalea al meer dan honderd jaar tot het geslacht Rhododendron.


Bekijk het overzicht en lees handige tips en adviezen. Deze kleurrijke plant is een Rhododendron die regelmatig water nodig heeft. En wist je dat de Azalea in Japan cadeau wordt gedaan als geluksbrenger?


Verder staat hij graag op een lichte plek maar niet in te fel zonlicht. Dus ben je op zoek naar een niet al te moeilijke plant met een romantisch uiterlijk?

Dan is de Azalea vast jouw nieuwe vriend. Ga rimpels en oneffenheden tegen met de exclusieve gezichtsverzorging van MGC Derma! Bestel al je natuurlijke verzorgingsproducten snel en veilig via onze website! Azalea staat graag op kamertemperatuur in indirect licht, om goed te kunnen bloeien. Eens in de vier dagen de kluit onderdompelen.


Liefst in gekookt, afgekoeld water (de plant kan niet goed tegen kalk) tot er geen luchtbellen meer te zien zijn. Vervolgens goed laten uitlekken. Plant Azalea diep: het gat in de grond mag tweemaal de omvang en diepte van de kluit hebben.


Uitgebloeide bloemen verwijderen, direct na de bloei snoeien. Geef het niet op als de plant bevroren lijkt, in werkelijkheid is er meestal sprake van uitdroging en knapt hij op van een scheutje water als het weer dooit. Bij jonge planten geldt dat de plant de eerste twee jaar steeds in een grotere pot wordt overgezet. Op elke plant in pot, besteld bij Directplant, zit maanden groeigarantie.


Mocht de plant binnen deze periode geen leven meer vertonen, zeg het ons. U krijgt de plant vergoed of uw geld terug! Bovendien hebben velen niet alleen fraaie herfstkleuren, maar ook een bronzen blad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts