donderdag 4 september 2014

Woelmuizen in de tuin

Grootste assortiment topmerken. Voor 22:bestel morgen al in huis! Vind woelmuizen bestrijden het nu op Kensaq. Ervaar het verschil met NuBuiten!


Ik zeg familie omdat een woelmuis praktisch nooit in z’n ééntje een tuin overhoop haalt. Met hun gegraaf, gewroet en geknaag kunnen ze een flinke ravage aanrichten.

In plaats van de woelmuizen vangen kunt u ook woelmuizen verjagen. De ultrasone woelmuisverjager. Een eenvoudige manier van woelmuizen verjagen is door gebruik te maken van geluidsgolven. Onder de woelmuizen rekenen we verschillende soorten: ondergronds levende, schadelijke muizen.


Ze hebben veel weg van woelratten maar zijn kleiner. De ondergrondse woelmuis (Pitymys subterraneus) en de aardmuis (Microtus agrestis) zijn de bekendste, maar er zijn ook nog andere soorten. Ze graven snel en zijn vooral ´s nachts actief.


Stel je eerst de vraag of de molshopen in je tuin echt hinderlijk zijn voor je ze bestrijdt.

Woelratten en woelmuizen knagen aan de zachte ondergrondse plantendelen van bijvoorbeeld bloembollen, groenten en vruchtbomen. Al die ondergrondse gravers verluchten je bodem en verspreiden ook sporen van nuttige bodemschimmels. In de tuin kunnen ze door het maken van vele gangen en door hun vreterij schade aanrichten. Ben je van plan de woelmuizen te bestrijden in je tuin , dan moet je ervan uitgaan, dat het een hele klus wordt om van deze toch wel schattig uitziende diertjes af te komen. Maar hoe kom je dan van je woelmuizenprobleem af?


Woelmuizen in je tuin , daar zit geloof ik niemand op te wachten. Je kunt woelmuizen bestrijden met gif, maar eigenlijk is. Deze staaf, die niet alleen mollen, maar ook woelmuizen , woelratten en (bruine) ratten verjaagt, wordt steeds vaker toegepast. De staaf verspreidt geluidgolven onder de gron dit in tegenstelling tot andere mollenverjagers, die zogenaamde ultrasone geluiden verspreiden.


Bij woelmuizen zijn de woelmuishopen een stuk kleiner. Een woelmuis in de tuin kun je ook herkennen doordat sommige planten ineens beginnen te verdrogen. Dit kan een teken zijn dat een woelmuis de wortels van de plant beschadigd heeft. Voornamelijk wortels van jonge planten zijn geliefd bij woelmuizen. Door het vele graven in de tuin kan soms een grote ravage ontstaan.


Het is niet allen het graven, maar ook de vreterij aan de wortels van planten brengt veel schade in de tuin. Als het enkel over een moestuin gaat is dat zeker wel een haalbare optie om dit rond of onder je moestuin aan te leggen. Weet er iemand hoe ik woelmuizen kan bestrijden in mijn tuin ? Die beestjes knagen aan de wortels van jonge bomen en gaan met volledige papavers gaan lopen.

Eerst denk je dat het spookt, tot je de gangetjes vindt. Ik heb totaal geen idee hoe dit aan te pakken. Als je een kleine tuin hebt, en je wilt ze alleen verjagen zijn er verschillende middelen, waaronder mottenballen, knoflook en vlier-gier, menselijke haren etc. Heb je een grote tuin dan jaag je ze alleen van hot naar her in je eigen tuin.


Vlak voor zonsondergang, rond middernacht, vlak na zonsopgang en midden op de dag heeft hij activiteitspieken. In gebieden waar andere woelmuizen voorkomen, mijdt de ondergrondse woelmuis deze en stemt zijn activiteitsperioden daarop af. Bestrijding van woelmuizen door geen nestgelegenheid voor ze te scheppen. Bij een desbetreffend onderzoek is gebleken dat de woelratbevolking van een sloot met een rietkraag het veelvoud bedroeg van die in een sloot met schone kanten. Hoe schoner een sloot, hoe minder dekking, des te minder woelratten.


Met vallen dicht bij de winterwortels heb ik toen woelmuizen en veldmuizen gevangen. Er waren toen nog een paar winterwortels aangevreten. Nu staan de vallen er natuurlijk weer, maar dit jaar nog maar gevangen.


Bent u de woelmuizen of mollen in uw tuin helemaal beu? Maak dan gebruik van deze klassieke woelmuis- en mollenval! De woelmuis-en mollenval werkt op een klassieke en traditionele manier en zorgt voor een effectieve mollenbestrijding.


De val is ideaal voor iedereen die voorkeur geeft aan een simpele mollenval in plaats van de nieuwste.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts