donderdag 18 september 2014

Beaucarnea recurvata

Geen gesjouw, lage prijzen! Hét online tuincentrum met meer dan 10. Buitenplanten al vanaf €online. Deze robuuste stam en verdikking bij de knolvormige voet lijkt op een olifantenpoot en dit is hierdoor de nederlandse naam van deze plant.


Despite its common name, it is not closely related to the true palms. It has become popular in Europe and worldwide as an ornamental plant.

De beste plaatsen zijn recht voor een raam op het oosten of westen en anders tot meter van een raam op het zuiden. Het grootste online aanbod Scherpe prijzen! Our Ponytail Palm information and care guide provides all the requirements. Het is een kamerplant die weinig eisen stelt en goed groeit in een pot.


Gebruik bij aanplant Pokon Hydrokorrels voor de drainage, met daar bovenop Pokon Kamerplanten Potgrond. Iets van een jaar of zes terug heb ik eens zaden geplukt in zuid Spanje. In Chinese bak met deksel erop in de cocospeat gezaaid met een dun laagje grond erover.


Een ideale kamerplant om te kopen wanneer je weinig tijd hebt voor de verzorging.

Vergelijk nú online, vanaf € 49. Deze kamerplant heeft een karakteristieke stam waarin hij ook zijn water opslaat en daardoor af en toe droog kan staan. Groei en Bloeigarantie Vers van Nederlandse bodem Bestel nu online! Ze gebruikt haar knol onderaan de stam om water op te slaan. De stevige bladeren zijn lintvormig en hangen wat naar beneden.


De Nederlandse naam heeft hij te danken aan de stam, in feite is dit een wortelknol waar. Indoors, these novel little palms are often grown in shallow pots, with a tuft of strappy green leaves emerging from a bulbous stem that seems to erupt from the soil. De Yucca Elephantipes, oftewel olifantspoot, is een geliefde kamerplant, ze is groot en heeft lange groene bladeren. De plant is zeer geschikt als kui. Deze prachtige plant komt rechtstreeks uit de kwekerijen in aalsmeer!


Een enkele keer sproeien dient om stof van de bladeren te verwijderen en is daarom af en toe aan te bevelen. De kamerplant die in het buitenland bekend staat als 'Pony tail' wordt in Nederland ook wel de olifantenpoot genoemd. Missouri Botanical Garden. Published on the internet.


USDA, ARS, Germplasm Resources Information Network. Department of Agriculture Agricultural Research Service. Je hoeft de Olifantspoot pas water te geven op het moment dat de grond droog aanvoelt.

In de winter kan de plant makkelijk enkele weken zonder vers water. Beaucarnea recurvata nolina 180cm vers van de kwekerij. De bladeren gingen slap hangen en uitdrogen.


We hebben de plant verpot en de kluit laten drogen. Er zijn nu nog maar een paar blaadjes groen en er komen allemaal donkere druppels vocht uit de stam. De grote knol onderaan de stam zorgt niet alleen voor karakter, maar ook voor.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts