dinsdag 30 september 2014

Kiezel oprit

Diverse soorten grind online! Grind nu al vanaf €op Beslist. Grootste aanbod tuinartikelen. Het grootste online winkelcentrum. Vind tuinartikelen online.

Meerdere aanbieders online. De beste prijzen tuinartikelen. Ruim assortiment tuinartikelen. Alle merken voor de laagste prijs.


Kiezel heeft een mooie ronde vorm en is fijn van formaat, hierdoor is het ideaal te gebruiken op looppaden en opritten. Gebruikt u kiezel voor de oprit , dan kunt u grindstabilisatie gebruiken voor extra stabiliteit. Naast dat kiezel gebruikt kan worden als siertoepassing in uw tuin, heeft het ook andere voordelen.


Prijs van een oprit in grind.

De prijs voor het aanleggen van een oprit in grind hangt voornamelijk af van het type grind of split. Gemiddeld kost het aanleggen van een oprit in grind tot euro per vierkante meter. Bij een oprit aanleggen met grind waarop bijvoorbeeld auto’s gaan rijden, dient U allereerst een goede fundering aan te leggen om ongelijkheden en verzakkingen na enige tijd te voorkomen.


Voor een oprit heb je een laagdikte van tot centimeter nodig (kaliber grind: 7-mm). Kun je ongeveer 20m² aan oprit creëren met een laagdikte van cm. Je kunt de hoeveelheid grind die je nodig hebt berekenen aan de hand van de volgende formule: Lengte x Breedte x Laagdikte (alles in meters). Zet uw oprit of tuinpad uit aan de hand van piketpaaltjes en touw. Markeer strepen op de piketpaaltjes om de hoogte van uw oprit of tuinpad te bepalen en houd dit het hele proces aan.


Let op : Bij een oprit moet u rekening houden met de afwatering. Een oprit met grind of dolomiet kan veel verdragen. Leg een eigen oprit met grind of dolomiet aan door de volgende vier stappen te volgen: grond voorbereiden, kantopsluiting maken, fundering leggen en grind of dolomiet storten. Het resultaat zal zijn dat uw oprit of erf stabieler, drukvast tot hoge belasting zal zijn en er altijd prachtig bijligt omdat het grind egaal kan liggen.


Extra tips voor het aanleggen van grind op uw oprit - kiest u voor split in plaats van grind als u uw onderhoud minimaal wilt houden, split rolt namelijk minder dan grind en dat scheelt harken. Ideaal voor handige Harry’s die zelf de handen uit de mouwen willen steken. Bovendien ben je véél sneller klaar.


Blauwe kiezel is een mooi alternatief voor klinkers in afwachting van een andere verharding.

Ook is kiezel ideaal om je parking of een paadje in de tuin af te werken. De stenen hebben het voordeel dat ze niet zo duur zijn, bovendien kan je ze later als ondergrond gebruiken voor de nieuwe klinkers. Is het aan te raden om bij een oprit met dit hoogteverschil met kiezel te werken.


Daarnaast is het ook mogelijk om het grind los gestort te laten leveren, dit is vanaf 10. Gestabiliseerd dolomiet (dolomiet met witte cement. tot 1kg per m³ dolomiet) Opbouw van een oprit in dolomiet. Zo kan uw oprit jaren mee!


Stijlvol én gemakkelijk in onderhoud. Een grindoprit heeft tal van voordelen, maar wat kost het? Kalibers tussen 7-20mm kunnen het best gebruikt worden, zoals de maat 8-16mm.


Kleinere steentjes gaan in de banden zitten en grotere rijden niet erg comfortabel. In splitplaten wordt dezelfde laagdikte aangehouden. Het fijne aan deze vorm van bestrating is dat je het vrijwel overal kunt toepassen. Je kunt siergrind kopen voor een terras, een tuinpa een dakterras, balkon en bijvoorbeeld een oprit.


Voor de oprit moet je wel een dikkere laag gebruiken. Daarnaast kun je ook creatief worden in de voortuin en het grind als decoratie gebruiken. Wilt u een oprit , parkeerplaats, tuinpad of tuin aanleggen met split of grind?


Doe het dan meteen goed en volg onze klustips. Oprit met grind of split aanbrengen. Maak van grind van 8-mm een oprit en van natuursteensplit een onkruidvrije border. Of kies voor onze rotsblokken om zelf een muur te maken van natuursteenkeien. Alle grind en split is op voorraad en bezorgen wij tegen een aantrekkelijke prijs.


Om te berekenen hoeveel kiezel je nodig hebt, heb je de lengte en de breedte nodig van het perceel dat je wil bedekken met kiezel. Zoals u aan de uiteenlopende prijzen ziet, zijn er verschillende mogelijkheden als het gaat om het aanleggen van een oprit. Of u kiest voor klinkers of asfalt, ieder type oprit heeft zijn voor- en nadelen.


Bent u er nog niet helemaal uit voor welk type oprit u moet kiezen? Lees hier dan meer over de verschillende soorten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts