maandag 8 september 2014

Winterharde grassen

Groenblijvende siergrassen online kopen bij Tuinplant. Zeer winterharde siergrassoorten overleven temperaturen van min tot min graden C. De in ons siergras soorten assortiment opgenomen siergrassen zijn zeer goed winterhard. Voor een aantal siergras soorten zoals Cortaderia, Pennisetum, en enkele Miscanthussoorten bijv.


Hallo Lisa, als de grassen meteen in de volle zon zijn gezet kan het zo zijn dat ze verbranden.

De bladeren krijgen niet genoeg vocht en drogen dan uit. Water water water, dat is op dit moment het beste wat je kan doen. Hij wordt vaak aangeplant als bodembedekker en laat zich uitstekend combineren met vrouwemantel en tal van andere vaste planten. Bijna even geliefd is Carex morrowii ‘Variegata’ ( hoogte cm).


Heeft een wat smallere crême-witte bladrand. Voor beschrijving van nog meer soorten, zie bij grassen (Carex). Vanaf Mei bloeit dit ±cm. Een goede winterharde bodembedekker.

Afsnoeien begin Maart om de plant fris het voorjaar in te laten gaan. Grassen en vooral bamboe hebben soms ook een nogal kwalijke reputatie zich op natuurlijke wijze ongestoord uit te breiden en de bedoeling van onze voor hun (kleine) tuin niet te respecteren. Deze lage siergrassen zijn onmisbaar in uw border omdat ze zorgen een goede opvulling. Ze kunnen gebruikt worden om vakken te beplanten waar de beplanting niet te hoog mag worden.


Bij deze lage soorten zijn ook wat meer wintergroene grassen te vinden. Gras – dat klinkt misschien een beetje saai. Gras is meer dan alleen de groene sprieten van je gazon. Je hebt ook tientallen soorten.


Je zocht op winterharde grassen in bloembakken: Tuininfo Het is dé tijd dat de grassen schitteren met hun wuivende maar in pot moeten ze het stellen met een. Winterharde tropische grassen Winterharde siergrassen staan prachtig in uw tuin. Zij zorgen er ieder jaar voor dat de tuin er een stukje tropischer uitziet en geven elke tuin een geweldige sfeer.


De meeste siergrassen gedijen goed in een pot als ze maar voldoende water en voeding krijgen. Het is heel mooi om grassen als solitair op het terras neer te zetten, maar ook een groep of rij van een enkele soort maakt indruk. Grassen in pot plant je in universele potgrond (dus geen aarde uit de tuin). Heb je voedzame grond in de tuin, dan kun je er wat van door de potgrond mengen, maar niet meer dan een kwart.


Associeer je siergrassen met vurige herfstkleuren en zwierige pluimen?

Dat is dan zonder de groenblijvende grassen gerekend. Zij houden je tuin ’s winters levendig, en het zijn vaak nog goede bodembedekkers ook. Een haag van bamboe geeft ruisend en wuivend beweging aan je tuin. Er bestaan zeer winterharde en groenblijvende bamboe soorten met een hoogte van tot meter.


Ook hier bevelen wij de niet-woekerende Fargesiasoorten aan, die bovendien absoluut bloeiveilig zijn. Andere grassen soorten Er zijn meer grassen soorten als alleen Carex Buchananii (Rode Zegge) in het assortiment van Kwekerij Siergras. Hieronder een lijst met alle andere siergrassen soorten.


Het tuinlandschap wordt verrijkt door de intensieve kleuren van de bloemen en de filigrane grassen , die zich lieflijk in de wind bewegen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts