vrijdag 10 juni 2016

Acacia robinia pseudoacacia

Ergens anders goedkoper bel ons. De goedkoopste last minutes. Boeken met laagste prijs garantie! Voor de laagste prijs op Beslist. Vandaar ook de soortsaanduiding pseudoacacia.


Men spreekt dan ook over witte acacia of valse acacia.

De standplaats van de robinia is niet erg vochtig. Hij wordt meestal als straat- en parkboom aangeplant. Bekijk de beschikbaarheid van deze boom in onze webshop.


De valse acacia loopt vrij laat uit maar het blad blijft dan ook tot laat in de herfst aan de boom. Op jonge leeftijd groeit de Gele acacia sterk en smal opgaand. Later wordt de kroon ovaal tot rond tot een breedte van tot meter.


Deze valse of witte acacia is een invasieve exoot en is geen Acacia , het is een snelgroeiende boom dat per jaar gemakkelijk 1m bijkomt. De kale takken hebben stekels en het gevederd blad komt vrij laat in het voorjaar aan de boom.

Geeft geen zware schaduw omdat de kroon veel licht door laat. De takken zijn bros en breken makkelijk. Plant ze daarom nooit op een te winderige plaats. Plaats steeds een steunpaal, ook op latere leeftijd.


Zorg ervoor dat er zich een mooie hoofdas kan. Die bevat planten die invasief worden in sommige natuurlijke habitats of onder bepaalde omstandigheden, en occasioneel ook in tuinen en parken. Gemakkelijk groeiende boom, die in een pot in toom te houden is. Het blad is lang en geveerd en groeien vanuit flink gedoornde takken.


De boom wordt veel in parken en tuinen aangeplant. Het gele hout met donkere kern en duidelijke jaarringen is har dicht, taai en duurzaam. Het bevat looistof en ruikt enigszins bitter.


Het hout is vochtbestendig en wordt gebruikt voor paalwerk, wielen en. Oorspronkelijk afkomstig uit Noord-Amerika, vernoemd naar lijfartsen van koning Hendrik IV van Frankrijk. Deze worden gevolgd door platte peulvruchten. Veel mensen kennen de robinia onder de naam acacia. Dat is niet de juiste naam.


Echte acacia ’s groeien niet in.

Na een aantal jaren verschijnen hier spiraalvormige groeven in. Samen met de vele knoesten op de stam zorgt dit voor een mooi karakteristiek uiterlijk. De bladeren worden in het najaar meer goudgeler.


Hierdoor zijn ze niet geschikt voor alle toepassingen. De bolacacia is een makkelijke boom die laat uitloopt en zijn blad lang vast houd. Verder stelt de boom weinig eisen aan.


Robinia palen staan bekend om hun wat grillige vorm.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts