Ook bekend onder de namen: Paraquayos, Wilde bosperzik, Peches platte of tellerperzik. De wilde perzik is een verbeterde versie van de verwilderde perzik uit Spanje. Deze platte perzik is veel zoeter dan de ronde perzik , en makkelijker van zijn schil te ontdoen. Wel kan hij minder lang bewaard worden.
Kijk voor het bezorgen van deze plant bij Onze eigen bezorgdienst: Bezorgen van grote planten. Met pakketpost kunnen planten van maximaal 100cm.
De planten worden door ons goed ingepakt en met DPD verzonden. Hij komt oorspronkelijk uit China, net zoals de gewone perzik. De platte perzik komt net als de normale perzik oorspronkelijk uit China. Door de platte voor ligt de vrucht ook goed in de hand en is deze makkelijk te eten. Je kunt perzik ook gebruiken in een vruchtensmoothie.
Probeer eens een perzikpannenkoek, Dat is een lekkere en originele variatie op de appelpannenkoek. Perzikhuidje Mensen, vooral vrouwen willen allemaal graag een perzikhuid. De perzik is zo zacht als je hem aanraakt dat het doet denken aan iemand strelen.
Zoeter dan de ronde perzik en makkelijker van de schil te ontdoen.
Door een jarenlange teelt zijn er duidelijke verbeteringen. Vul de holte van de perzik , waar de pit normaal zit. Lekker om gewoon puur te eten, maar ook heerlijk door de yoghurt met muesli voor het ontbijt, in een fruitsalade of verwerkt in een toetje. Vervang dan gerust de ‘gewone’ perzik voor deze overheerlijke platte , wilde perziken.
Klik hier voor al onze recepten met perziken. De standaardwaarden voor perzik worden in 1gram weergegeven. Dit kan je doen door onderstaande schuifbalk te bewegen. Een portie perzik komt overeen met 1gram.
Deze perzik is een steenvrucht, net als een pruim of kers. Het sappige, stevige vruchtvlees is wit van kleur. De vrucht bevat dus een harde, steenachtige pit. De perzik komt voornamelijk uit Iran en de landen rond de Middellandse Zee. De naam “ perzik ”komt van “Perzisch”.
Ze zijn via Perzië naar Europa gekomen. Oorspronkelijk komt de perzik echter ui. Wilde perzik De laatste jaren is de wilde perzik enorm in opmars in Nederland. Deze soort herkennen we aan het platte uiterlijk. Engels donut peach of saturn peach.
Een klassiek nagerecht met perziken is Pêche-melba, bestaande uit vanille-ijs, perziken en frambozensaus, eventueel gegarneerd met vers amandelschaafsel.
Naast perzikbomen vindt u bij ons ook Nectarinebomen en Abrikozenbomen, net als platte perziken en platte nectarines. Het verschil tussen de perzik en de nectarine is vooral de schil. Die van de nectarine is volledig gla terwijl de perzik altijd een lichtharige schil heeft. Perziken zijn heerlijk los te eten, maar passen ook in zomers gebak of hartige salades – het aller lekkerst in de zomermaanden. De friszoete smaak van perzik combineert perfect met hartige smaken als kip, met couscous, noten en rozijnen.
Of combineer het fruit met parmaham, een lekkere variant op de klassieker met meloen. Maak ook eens een bellini, een feestelijk drankje met perziken en prosecco.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten
Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.