woensdag 1 juni 2016

Mieren houden

Verwijder mieren eenvoudig en snel! Ontdek hoe je mieren snel en eenvoudig uit je huis of tuin kunt verwijderen. Zonder tijd te verliezen: aanbiedingen ontdekken en direct zonder registratie aanvragen.


Gemakkelijk gebruikte machines op onze marktplaats kopen - grote keuze! Bijna alle mieren leven van zoet voedsel.

Ze houden veel van suiker, stroop of aanmaaksiroop. De zoetstof uit dit eten geeft de mieren energie om de hele dag rond te rennen en hard te werken. Daarnaast verzamelen de werksters ook dode insecten. Deze insecten worden door de mieren in kleine stukjes gesneden en gevoerd aan de larven.


Mieren zijn alom aanwezig. Op verschillende plaatsen wereldwijd zijn zij het die de bodem domineren. Dichter bij huis komen we mieren vaak tegen op hun activiteiten buiten het nest.

De verzorging is wel heel anders dan de meeste ongewervelden, omdat je bij mieren niet één individu kan houden maar alleen een kolonie. Dat alle mieren samenwerken en de taken in de kolonie verdelen, maakt het tot een van de meest fascineerende types ongewervelden om te. We krijgen vaak de vraag of je mieren kunt kweken in een gelboerderij. Daar is een gelboerderij niet voor geschikt!


Deze is echt alleen bedoeld om het werk van mieren te observeren. Vandaar dat we daarvoor dus geen mierenkolonie aanbieden, maar alleen een groep werksters (zonder koningin). Waarom het houden van mieren makkelijk en leuk is? Als u last heeft van mieren is er een plantaardige oplossing voor uw probleem.


Als er goudsbloemen, afrikaantjes, lavendel, boerenwormkrui of bieslook geplant wordt bij de plaats waar de mieren overlast bezorgen maken de mieren liever een omweg. Verreweg de meeste soorten houden van een warme bodem. Een zandwoestijn in de volle zon, is een ideale omgeving om mieren te houden èn te bestuderen. Stort hierin een flinke berg zand.


Je zult merken dat mieren heel erg veel kunnen veranderen, zoals te zien is in onderstaande video, waarin een kolonie zich helemaal inbouwt in het reageerbuisje (in plaats van de zandboerderij in te gaan). Sluit de vuilcontainers buiten en de afvalbakken in de keuken goed af, hier huist een ware voorraadschuur voor mieren. Maak voor de zomer een rondje met de kitspuit om kieren en spleetjes in het huis goed af te dichten.


Komkommer: mieren vinden de smaak van komkommer niet lekker.

Je kunt de insecten dus ook op afstand houden door komkommerschillen op plekken te leggen waar de mieren zijn. Koffiedik: nu we het toch over geuren hebben, mieren vinden de geur van koffiedik ook vreselijk. Bij het kopen van mieren willen we u graag persoonlijk van dienst zijn. Wensen zijn voor iedere klant uniek.


Door persoonlijk met u in contact te komen, kunnen we beter op uw wensen inspelen. Aarzel daarom niet ons te mailen. Vermeld hierbij duidelijk wat u graag bij ons wilt kopen. Ook voor vragen of opmerkingen kunt u altijd contact met ons.


Overlast mieren gazon, terras of tuin? Hebt je last van een mierenplaag op uw gazon, terras of tuin? Hovenier Roel Zuidema zet een aantal praktische bestrijdingstips voor je op een rij. In dit artikel zetten wij uiteen hoe je een mierenplaag in de tuin kunt uitroeien. Dé truc om mieren buiten de deur te houden is namelijk… stoepkrijt!


Daar hebben mieren namelijk een grote hekel aan. Zodra ze in ‘aanraking’ komen met een streep op de grond van dit buitenspeelgoe maken ze vaak rechtsomkeert. Zorg er voor dat er geen koekkruimels, suikerkorrels of jamvlekken door je huis zwerven.


Ditzelfde geldt voor broodkruimels en andere etensresten. Pak een stofzuiger of veeg met een vaatdoekje alle oppervlakten regelmatig schoon, zodat mieren geen kans krijgen om etensresten te vinden. De mieren ruiken dan niet meer waar ze heen moeten. Er zijn ook een hoop geuren waar mieren van nature niet van houden waardoor ze weg blijven. Hieronder een aantal manieren om de mieren te verdrijven.


Babypoeder of een krijtje. In babypoeder en krijt zit een bepaalde stof waar mieren weg van blijven. Houd afvalbakken en kliko’s goed dicht en zorg ervoor dat er zo min mogelijk tuinafval door de tuin zwerft – mieren houden namelijk nogal van oud hout en rottend blad. Kit de naden en gaten van de woning dicht. Zo is de zandachtige ondergrond precies waar mieren van houden , kunnen ze snel tussen de tegels door hun nest opzoeken en zijn ze tussen de tegels in helemaal veilig.


Hoe moet je mieren onder tegels bestrijden? Om mieren weg te krijgen moet je het afwassopje dat je normaal weggooit over de mieren strooien en ze komen niet meer terug. Het werkt niet altijd de 1e keer maar na sopjes zijn ze voorgoied verdwenen en het is nog goedkoop ook.


Tip van mijn moeder en oma.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts