woensdag 8 juni 2016

Bloembak maken van tegels

Bekijk de nieuwe collectie van Vans online bij de Bijenkorf. Voor 22u bestel morgen in huis! Shop bij de grootste online sportwinkel van Nederland. Dé webshop voor topmerken.


Dé decoratieve bouwmarkt voor de moderne doe-het-zelver. In een handomdraai bij u geleverd.

Snel en betrouwbaar - Gratis verzending! Wanneer u juist te werk gaat met het bouwen van een bloembak van stapelblokken kan de bloembak minstens net zo mooi worden als de beplanting zelf! Het maken van een bloembak van stapelblokken. Een bloembak aanleggen: Bepaal de afmeting en hoogte van de border. Dit kan je uitzetten met een touw zodat je de juiste lijn hebt en strak makkelijk de blokken kan plaatsen.


Graaf de ondergrond waar de border komt een stukje uit. Zo’n tot 10cm is voldoende. Leg als fundering oude tegels of opsluitbanden.

Wil je met stapelstenen een mooie borderrand maken naast je terrastegels? Of met stenen bloembakken een gezellige bloeiende rand die gelijk het gras buiten de perken houdt? Om jouw tuin precies te maken zoals jij wilt, vind je niet alleen bestrating of grind bij Praxis.


Ook stenen voor decoratie vind je bij ons. Hoeveel tegels je nodig hebt hangt natuurlijk af van de maten die je wilt aanhouden voor je borders. Hou er rekening mee dat je ze overmidden breekt, en dus 60cm lengte per tegel krijgt. De dikte van de tegels zit verschil in per fabrikant.


Deze instructiefilm is gemaakt door Varistone. In dit filmpje kunt u zien hoe u eenvoudig een border of tuinmuur maakt met PU-Fix. Bijvoorbeeld voor die grote, bloeiende struik of dat kleine boompje.


Steigerhout is erg sterk materiaal dat lang meegaat en is ook nog eens betaalbaar. Nu wil ik graag aan de zijkant een bloembak maken van stapelstenen. Ik heb alleen geen idee hoe je zoiets kan maken.


Nu zag ik al dat je er een soort lijm voor hebt om de blokken aan elkaar vast te maken. Ook is de ruimte niet mega groot. Hoe zet je een houten bloembak in elkaar?


Bij een grote bloembak kun je beter een dubbele bodem maken. Op die manier hoef je maar hooguit eenderde van de bak te vullen met potgrond.

Dat scheelt veel grond en de bloembak wordt ook een stuk minder zwaar. De getoonde mal zou ik niet zelf gaan maken. Niet laten hechten kan met folie (eronder) en de mal insmeren met een beetje (willekeurige) olie. Je kunt de bak het best maken van geïmpregneerd hout. Ik zou er antiworteldoek onder doen en daarop maken.


Het worteldoek is niet waterdicht, maar houd het voldoende tegen. De mortel maak je niet nat maar goed vochtig. Zelf maken van steigerhout, langwerpige plantenbak bouwtekening en voorbeelden van houten bakken. Plantenbak bouwtekening voor steigerhout en pallets.


Langwerpige bak voor planten, gemakkelijk voorbeeld in stappen met zaagplan. Doe het zelf bouwtekening voor een plantenbak van steigerhout of palletplanken. Bestel Tegels online of kom langs in de showroom in Dalen. Middag Leerdam, het familiebedrijf dat gespecialiseerd is in adembenemende tegels.


Moet ik hiervoor een fundering gebruiken ? Zo ja waarvan en hoediep ? Ik gebruik voor de bloembak cobblestones van 14x21xcm. Of kan ik volstaan met het waterpas maken van de harde zandondergrond. Om de plantenbak stabiel te maken , worden de schoorlatten rondom zo afgeschuin dat de onderkanten plat op de grond staan.


Hiervoor kun je het best de plantenbak op zijn zij leggen en met een waterpas een lijn parallel aan de onderkant van het zijdeel op de gewenste hoogte tekenen. Vervolgens zaag je de voeten langs die lijn af. Om de maat van de te maken plantebak (oude spelling :D) te wijzigen, probeerde ik te berekenen, hoeveel betonmortel nodig is bij welke inhoud.


Daarbij viel me op, dat de maat van de opgegeven stukken uit te zagen betonplex niet klopt, om een plantebak met een lengte van meter te maken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende vormen en kleuren. Ze worden net als bestrating of tegels gelegd en vormen een ideale combinatie van natuurlijk gras en een vaste betegeling die een grote belasting kan verwerken. De kleine stenen zijn waterdoorlatend en maken het doorsijpelen van regenwater mogelijk.


Is over van het maken van onze. Koop of Verkoop bloembak op. Zelf mooie dingen maken voor in huis is altijd leuk! Daarom willen we laten zien dat je betonnen bloembakken prima zelf kunt maken. Werken met beton is vrij eenvoudig en je kunt er geweldige woonitems mee maken.


Beton is de laatste jaren een hip materiaal geworden voor het gebruik in huis. Amaranthus tafelstuk maken ter decoratie van de feesttafel. Bloembakken, Beton of Steen, kopen en verkopen tegen een aantrekkelijke prijs op Marktplaats. Na de zomer maken de vrolijke zomerkleuren stilaan plaats voor warme herfsttinten. Najaarsplanten zorgen ook in de herfst voor kleur op je terras of je balkon.


Laat je inspireren door onze aanraders en geniet van een kleurrijk najaar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts