vrijdag 24 juni 2016

Groenblijvende heesters volle zon

Ontdek de mooiste merken en artikelen online bij de Bijenkorf. Groenblijvende planten va € I. Planten die in de winter ook groen zijn, geven structuur aan een kale oppervlakte en zijn een vaste waarde het hele jaar door. Structuren in de tuin creëer je vooral door groenblijvende hagen en heesters. CH OISY A ( Glansmispel , Mexican Orange blossom) , geslacht van groenblijvende heesters uit de Rutaceae (Ruitfamilie) afkomstig uit Mexico en Zuidwesten van de USA.


Houdt van een standplaats in volle zon , heerlijk geurende bloemen in lente en lichte herbloei in herfst.

Sommige dragen ook nog eens bessen, zoals de hulst soorten of hebben kleurrijk blad zoals de Leucothoe soorten. Kruipende heesters en winterbloeiers Er zijn ook kruipende groenblijvende heesters , deze zijn goed te gebruiken als bodembedekker. De bomen en heesters vormen de basis van uw border.


Zij bepalen welke delen van de tuin schaduw krijgen en hoe de zichtlijnen lopen. Als u dit groene geraamte heeft gemaakt kunt de overige ruimtes vullen met de vaste planten en de bodembedekkers. En wanneer u dan kiest voor groenblijvende vaste planten, is uw tuin het gehele jaar door groen.


Zoek met elkaar de ideale boom uit, groot of klein, en versier elk hoekje in huis met de mooiste kerstaccessoires. Neem de tijd en geniet van het.

Dit zijn inderdaad vaste planten die van de zon houden. Bij droogte is het wel nodig de planten water te geven. Ze vragen weinig onderhoud en je hebt ze in allerlei soorten en maten. Sommige heestersoorten zorgen voor meer insecten, vlinders en vogels in de tuin.


Daar heeft de vlinderstruik zijn naam aan te danken. Dan zijn viburnum, skimmia en hebe een goede keus! Bekijk het bord groenblijvende struiken van gkroelofsen op Pinterest. Met gebruik van groenblijvende planten, heesters en bomen wordt het nooit meer echt winter in de tuin. Het hele jaar door is de border rijk gevuld met groenblijvende planten en doordat een groot deel van de groenblijvende planten ook nog bloeit, is de plantenborder nooit saai.


Bladhoudende heesters kunt u in borders en perken combineren met bladverliezende struiken en vaste planten. Maar wintergroene heesters zijn ook fraai als haag, bol of blok. Zet groenblijvende heesters altijd op een beschutte plek.


De bladeren zijn ron tamelijk breed en voelen leerachtig aan en nemen in de winter vaak een lichte, purperrode kleur aan. Bekijk onderstaand overzicht voor rassen en maatvoeringen. Niets zo triestig als een kale, dorre tuin in de winter.


Plant daarom groenblijvende heesters die ook tijdens de koude wintermaanden groen blijven. Toch varieert dat aanzienlijk en kunnen sommige heesters ’s winters invriezen.

De ingevroren (afgestorven) takdelen moet u dan in het voorjaar erna wegsnoeien om schimmelinfecties te voorkomen. Of je nu een haag zoekt, een bodembedekker of een plant op stam, een struik met blauwe of rode bloemen, eentje die klein blijft of juist groot wordt, groenblijvende struiken die in de volle zon of schaduw beter gedijen, ons aanbod groenblijvende heesters biedt voor elk wat wils. De kwaliteitscontrole op onze heesters hoog, zodat u zo lang mogelijk kunt genieten van uw bladhoudende heesters.


Bovendien zijn alle heesters in deze categorie potgekweekt, waardoor u ze het hele jaar door kunt planten. Uw bladhoudende heesters bestellen bij Kwekerij Klein verzekert u van de beste deal. VASTE PLANTEN GENIETEN IN DE VOLLE ZON.


Wat is nu precies ‘ volle zon ’? Als er ’s zomers minstens vijf uur per dag zon schijnt spreken we van volle zon in de tuin. De meeste vaste planten die je bij het tuincentrum vindt houden erg van de zon.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts