vrijdag 2 augustus 2019

Salvia sclarea

The plant has a lengthy history as a medicinal herb, and is currently grown for its essential oil. Scharlei verzacht krampen en menstruatie pijn. Het is een behaarde kruidachtige plant die inheems is in Zuid-Europa en Zuidwest-Azië. Salvia verdrijft nervositeit, depressies.


In Nederland en België wordt de plant gekweekt als tuinplant.

En daar haal ik hem meteen een beetje naar beneden, terwijl hij dat zeer zeker niet verdient. Een schitterende imposante plant die een plekje in het volle zicht verdient. De soortnaam ‘ sclarea ’ is afgeleid van het Griekse ‘skleros’ of ‘hard’ verwijst naar de stevige bloemstengels.


In late spring, the very showy inflorescence of tubular, two-lippe creamy white to lilac flowers opens well above the foliage. In het Nederlands zeggen we naast scharlei ook Scharlakenkrui Muskaatsalie en Algoede. Sclarea of eigenlijk clarea betekent helder of.


Alle salvia ’s doen het goed op zandgron ze gedijen namelijk op droge grond. Een, wat de Engelsen noemen, ‘must have’ plant.

Wie de scharlei heeft gezien, wil haar hebben. Het zijn tweejarig planten, maar ze zaaien zich gelukkig vaak wel voldoende uit. Voordelige staffelprijzen Lage verzendkosten gratis afhaalpunten Groeigarantie!


Mooie, strakke, opgaande groeiwijze, bloeit in juni-sept. Wanneer en hoe salvia nemorosa snoeien. Het eerste seizoen groeit het grote zilvergrijze rozet van brede, eironde bladeren met een typisch salie-aroma. U kunt deze plant het beste op een plek zetten in de zon of halfschaduw.


Het is aan te raden de plant na de bloei terug te. Deze Lamiaceae heeft een maximale hoogtevan ongeveer 1centimeter. Je bent van harte welkom in ons tuincentrum.


Wees extra voorzichtig wanneer je een extract wilt gebruiken: het is vele malen sterker dan gewone salvia en een enkele long vol extract kan al genoeg zijn! Een groot, zeer uiteenlopend plantengeslacht van wel 8soorten, dat nooit gaat vervelen. Ze zijn zo boeien dat deze plant steeds meer plantenliefhebbers in zijn greep krijgt. Zij gaan dan vervolgens uitgebreide verzamelingen aanleggen.


Wij zijn ook al aardig op weg die kant uit te gaan. Het kruid gebruikte ze toen tegen nieraandoeningen, maar ook voor het reinigen van zweertjes.

It is hardy to zone (UK) 5. Ook wordt scharlei gebruikt om de smaak van bier te versterken en om een kruidige smaak aan muskaatwijn toe te voegen. Een tweejarige plant dat zich goed uitzaait. Heeft een aparte geur als hij in bloei staat.


Elke kleur, geur of bladvorm is mogelijk en de meeste soorten bloeien lang. Sommige soorten zijn vooral geschikt als potplant. Clary Sage) is an attractive biennial or short-lived perennial which forms a basal rosette of strongly aromatic, wrinkle mid-green leaves. Decoratieve plant, niet in het minst vanwege de prachtige schutbladen van de bloemen. Wil met strenge vorst en te veel vocht nog wel eens stuk.


Deze plant is bestand tegen zoute wind en kan dus gebruikt worden in. Veiligheid: vloeistof en damp zijn ontvlambaar, stabiele vloeistof, schokbestendig. Infos wie Dosis, Zubereitung, Wirkung etc zur psychoaktiven Salbei Art!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts