donderdag 1 augustus 2019

Straatbomen

Alle informatie over nieuwe straatbomen op één website. Het hart van de website is een lijst van bomen die op verschillende manieren is aan te klikken. Zo kun je zien waar ze in Nederland groeien en hoe ze groeien. Ook kun je per gemeente bekijken wat voor verschillende bomen er staan. In een straat met overwegend bebouwing en verharding kan het in de zomer extreem heet worden.


Maar naast deze herkenbare straatbomen kent Den Haag veel andere bomen die bewoners ook als straatboom zien of bomen die dezelfde zorg nodig hebben.

Natuurlijk iedere boom die vlakbij de straat staat. Middelgrote bomen (6-12m) staan in de Selwerderstraat en L. Henriettestraat en onze andere straatbomen zijn minder dan meter. Gewenste bomen Het is niet de bedoeling om de gewenste bomensituatie direct te realiseren. Maar als er een maatregel met straatbomen genomen wordt, moet die passen in het beleid.


Waar moet een goede laanboom aan voldoen? Welke bomen zijn geschikt voor brede straten en lanen? Ontdek ons ruim assortiment (grote) laanbomen.

Een deel van de criteria voor straatbomen gaat ook op voor plantsoenbomen, zoals de criteria over gezondheid. Maar een plantsoenboom mag best ’lekken’ en vruchten verliezen. Bij de selectie van de straatbomen gaat het om bomen die in verharding kunnen groeien.


Amsterdam heeft ongeveer 300. Dat betekent dat er ongeveer boom per inwoners is. Dat is veel vergeleken met de laan- en straatbomen in bijvoorbeeld Parijs, waar boom staat op inwoners. N- Alle bomen die op deze site getoond worden zijn gedetailleerd beschreven en gefotografeerd. Door het vergelijken van hun groei en ontwikkeling op verschillende standplaatsen wordt informatie verkregen over hun gebruiksmogelijkheden.


De ervaring van andere steden en gemeenten kan soelaas brengen. Op basis van de ervaringen van zestien Duitse steden wordt deze lijst voortdurend bijgewerkt. Voor het kappen van bomen op deze terreinen en in deze tuinen gelden dezelfde regels als bij straatbomen , bosplantsoenbomen en bosbomen. Er staan in Den Haag bijna 1. Deze zijn zowel van de gemeente als van particulieren.


Deze bomen zijn bijzonder vanwege hun leeftij grootte of geschiedenis. Co-creatie van een tuinstraat. Place de la République, Parijs. De gemeente Velsen heeft ongeveer 20.

Een groot deel hiervan bestaat uit laan- en straatbomen. Bij het onderhoud krijgen grote bomen, bijzondere. In functie van een goed laanbomenbeheer wordt regelmatig een externe boomdeskundige ingeschakeld die de kwaliteit van de straatbomen evalueert. Om de hergroei te optimaliseren is het belangrijk om de bomen voor het planten eerst te snoeien.


Dit snoeien gebeurt bij voorkeur bij of in het plantgat. Het voordeel van dit tijdstip is dat je gebroken en beschadigde takken kunt verwijderen. Straatbomen kunnen gesnoeid of ongesnoeid bij de consument geleverd worden. Hier vind u het overzicht van de rassen waarvan Plantipp het royalty management voert.


Daarnaast is promotie ook groot deel van de activiteiten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat straatbomen door deze slechte omstandigheden zeer langzaam groeien. Kritisch worden ze regelmatig bekeken of ze geen risico vormen.


Een mindere vitaliteit en dode takken, in een bos geen probleem, zijn hier dodelijk want dit vormt een risico voor mens en blik.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts