donderdag 22 augustus 2019

Voeding voor bomen

Bekijk ons assortiment online. Kies uit producten vanaf € 345. Bomen en heesters op kleigrond: minimaal 2x per jaar. Als een boom de jaar voorbij is, hoeft er minder bemest te worden.


Het meest kritieke punt van overleven is dan namelijk voorbij en kan de boom met minder meststof toe.

De boom reguleert dan ook zelf een groot gedeelte van de voeding die het nodig heeft en neemt dit op vanuit de bodem. Zo krijg je gezonde fruitbomen die meteen meer bestand zijn tegen ziektes en plagen. Gebruik deze voeding keer per jaar - lente en zomer - voor een optimaal resultaat. De voeding werkt tot ongeveer 1dagen. De verpakking heeft een inhoud van kilogram en geeft voeding voor maximaal bomen.


De meststof tabletten zorgen voor een significant sterkere groei van uw bomen door een sterkere wortelgroei (toename wortelopname tot 7!) wat de plant tevens beter bestand maakt tegen ziekten, plagen en droogtestress. In de natuur wordt niet bemest, en toch zien we in bossen en parken imposante bomen.

De bodem bevat namelijk van nature voedingsstoffen. Maar er is niet zoveel nodig als men denkt. Water (H2O) en koolzuurgas (CO2) zijn namelijk de belangrijkste bouwelementen voor iedere plant (circa ) en zijn meestal in overvloed aanwezig. Planten, struiken en bomen hebben naast water en licht voedingsstoffen nodig om goed te groeien, te bloeien en vruchten te geven. Door het natuurlijk proces van afstervend groen dat verwerkt wordt door insecten, sporen en schimmels in de grond komen deze voedingsstoffen vanzelf in de bodem.


Regelmatig bemesten tijdens het groeiseizoen is cruciaal voor de gezondheid van Bonsai. Een allergie is een gevolg van erfelijke aanleg voor het maken van afweercellen tegen allergie-opwekkende stoffen in de lucht, zoals planten of bomen pollen, onkrui mijten, enz. Ook bomen die wel kunnen groeien en leven op droge armere gronden zijn bomen die natuurlijk het liefst regelmatig water en voeding krijgen, maar ze zijn sterk en beter bestand tegen een periode van droogte dan de overige bomen. Het jaarlijks aanbrengen van een mulchlaag adviseren wij bij bomen op droge standplaatsen. In een bloempot natuurlijk!


Regelmatig u (Oude) bomen verzorgen, zorgt dat ze schaduw en bescherming blijven geven. Bomen zorgen in de tuin voor schaduw, bescherming tegen win privacy, kleur en een gevoel van ruimte. Dit geldt vooral voor oudere bomen die al hun kenmerkende vorm hebben aangenomen en daardoor bijna individuele persoonlijkheden zijn geworden. Wij hopen dat we je via de informatie op deze website meer inzicht kunnen geven over wat voeding voor jou kan betekenen.


Want er is hoop, alleen moet je daar zelf aan gaan werken, uit je ‘comfort’ zone vandaan komen. Want je kunt er zelf veel aan doen.

Ga de boer op voor goede, natuurlijke voeding en het zal je veel brengen. Gaat u bomen aan- of verplanten? Dan is het belangrijk om vooraf te weten of uw bodem in balans is. En sluit dat alles aan bij de behoefte van de boom?


Hierdoor krijgen je bomen , hagen en struiken een goede start. Voor een gezond en rijk bodemleven zijn er ook nog extra micro-organismen aan de aanplantgrond toegevoegd. TerraCottem Het toegevoegde TerraCottem neemt water en voeding op en geeft dit naar behoefte af aan de grond.


Om te voorkomen dat een boom “wortel vast” wordt en uiteindelijk uitdroogt of te weinig voeding beschikbaar heeft, is regelmatig verpotten cruciaal. De bomen moeten zijn eigenlijk gelijk groeien en dezelfde bladgrootte ontwikkelen. Indien de bomen in het voorjaar aangeplant zijn kan hier wel een verschil in zitten maar wanneer u de bomen uit pot in juni plant mag dat eigenlijk geen probleem zijn. Ons advies is om contact op te nemen met de leverancier en aan te geven dat de bomen er zo bij. De termen conifeer en naaldboom worden vaak door elkaar gebruikt, maar hebben betrekking op één en dezelfde plantgroep.


De naam Conifeer betekent kegeldrager. Deze naam verwijst naar de structuur van de vruchten die de bomen maken. Coniferen hebben bijna allemaal vruchten in de vorm van een kegel.


Tussen november en maart zien we de tuinaanleggers volop aan het werk met het aanplanten van tuinen. Hierbij een overzicht van de meest geschikte bomen voor kleine en middelgrote tuinen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts