donderdag 15 augustus 2019

Snoeien geranium

Bepaal waar je moet snoeien om je geranium een gezondere en aantrekkelijkere vorm te geven. Het snoeien zal de groei van nieuwe stelen en bloemen aanmoedigen, dus het terugsnoeien op een bepaalde plek zal niet per se een gat achterlaten. Als een groot deel van de plant dood is, dan zul je drastisch moeten snoeien. Later op het seizoen groener wordend.


Snoeien geranium

De lange, liggende stengels weven zich door de omringende planten en heesters. Max Frei’ draagt fel, magentaroze bloemen. Tuinman Matthias geeft antwoord en een tip om te zien of je geranium nog leeft. Ik heb een geranium tijdens de winter in de stookkelder gezet.


Nu heb ik hem kort afgeknipt en opnieuw in potten gezet. Geranium macrorrhizum is één van de sterkste geraniums. Gaat hij het nog doen, of zal ik toch maar nieuwe kopen bij het tuincentrum? Beste Inge, Je hebt het juiste.


Snoeien geranium

Het blad is groen van kleur en is ingesneden. Van de de Citroenpelargonium kan eenvoudig een heerlijke thee worden gezet. Neem een handvol verse bladeren en bloemen en kneus deze door ze even te pletten tussen je handen. Giet een halve liter water erover en laat dit mengsel vijf tot tien minuten trekken.


Honing erbij en je hebt een heerlijke kruidenthee. Bij de naam geranium wordt al snel aan de potplanten die vaak met rode bloemen balkons opfleuren. Die potplant behoort echter tot het geslacht Pelargonium en niet tot het geslacht Geranium. Linker blad is van die rozen - geur- geranium.


Waar Hans het over ha althans, dit is de mijne. Rechts is de gewone citroen - geur- geranium. Bloeit trouwens bijna hetzelfde, alleen zeer spaarzaam en maar heel af en toe es een bloempje ( lila-roze) met kleinere bloempjes. Ding ruikt sterk naar citroen , staat naast de keuken-buiten deur. Wat er op dit moment gebeurt met de planten, maakt niet zoveel uit.


Wat het precies is, kunnen we niet zeggen. Wat we wel weten is dat citroengeranium eigenlijk nooit last heeft van schadelijk insecten of iets dergelijks. De meeldraden steken er opvallend ver uit. Hoogte 40cm, groeit breeduit. Kortom, de geranium kent vele toepassingen van bodembedekker tot weefplant in de border.


Alle bodembedekkende geraniums kunt u in onze webshop bij elkaar vinden. Snoeien Soms ziet je plant eruit alsof’ie naar de kapper is geweest en dat is geen probleem. Het tegenovergestelde is waar: snoeien bevordert weelderige en volle groei. Snij een stengel schuin af en stop deze weer schuin in de grond. Menig buurman kan een tijdje later meegenieten van de bloemenzee aan Geraniums.


Kleinfruit snoeien is nodig om het daarop volgend jaar een goede oogst te kunnen krijgen. Plaats de geranium , de moederplant, op een tafel zodat je er makkelijk bij kunt. Maak daarbij alleen gebruik van de niet-bloeiende takken van de plant. Steek de geraniumstekken in de stekgrond en verwijder eventueel wat bladeren onderaan de.


Snoeien geranium

Als u op zoek bent naar een bloeiende bodembedekker dan zit u goed. Een aantal vaste plant geraniums leent zich prima voor gebruik als bodembedekker. Deze soorten blijven in de winter deels groen en bedekken de aarde met wortelstokken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts