dinsdag 27 augustus 2019

Vetplant water geven

Boek uw Hotel in Greve online. Makkelijk, snel en veilig boeken! Uw boeking direct bevestigd! Snel en veilig online boeken. Lees echte reviews en boek nu!

Snel, eenvoudig, gemakkelijk. Reserveer online, laagste prijzen. Profiteer van kortingen tot maar liefst. Met bijna 1jaar ervaring ben je bij SHUZ aan het juiste adres voor schoenen.


De gehele collectie Greve. Achteraf betalen en gratis retourneren! Druk tussen twee vingers voorzichtig op de bladeren. De bladeren van de vetplant moeten veerkrachtig zijn (cfr.


Er zit nog voldoende water in de bladeren).

Niet genoeg water – of teveel. Je kunt de hele binnenpot onderdompelen in water om ze water te geven. Hoe geef je een vetplant het best water ? In ieder geval zonder gieter! Zorg hierbij dat de grond compleet gevuld is met water - het komt dan onder uit de pot gedruppeld. De ideale pot is ongeglazuurd en poreus, met gaten om water eruit te laten.


Vetplanten hebben niet veel water nodig. Toch moet je de stekken elke dagen water geven terwijl ze wortel schieten. Wanneer de planten een wortelsysteem hebben ontwikkeld kan je overstappen op wekelijkse bewatering of slechts water geven wanneer de grond droog is. Zitten er wortels aan je stekje dan kun je ze minder vaak water geven. Dit betekent dat ze in staat zijn om water op te slaan, wat ze als er een drogere periode is weer kunnen gebruiken.


Hierdoor zijn het echte overlevers, die wel een keer water geven kunnen overslaan. Hoe vaak moet je cactussen en vetplanten water geven ? Cactussen en vetplanten hoef je maar heel weinig water te geven : geef in de zomer af en toe een flinke plens water in een keer en laat de grond daarna bijna helemaal uitdrogen. Meer weten over de verzorging van vetplanten ? Wij vinden regelmatig interessante vragen over het verzorgingsproces van een vetplant : hoeveel water en zonlicht heeft een vetplant nodig?


En, wat zijn de meest bekende vetplanten die je binnenshuis kunt verzorgen?

Water Dit vond (en vind) ik het lastigste, water geven. En vooral in de zomer weet ik het niet meer. Kamerplanten water geven is uiteraard noodzakelijk en bepaalt voor een groot deel de gezondheid van de plant. Veel mensen geven hun binnenplanten koud kraanwater. Sommige planten zijn hier echter gevoelig voor, het is daarom beter om water op kamertemperatuur te gebruiken.


Nog beter is regenwater, dit bevat namelijk minder kalk. Scherp geprijs bestel vandaag nog! Geef minder water tijdens het sluimerseizoen.


Net als bladverliezende bomen gaan vetplanten tijdens de herfst- en wintermaanden in een sluimerperiode. Laat de aarde volledig opdrogen voordat je in deze periode terug water geeft. Afhankelijk van de variëteit kan dit slechts een keer per maand zijn. Qua verzorging lijken de Cactus en de vetplanten veel op elkaar, want beide kamerplanten slaan veel vocht op in hun bladeren. Hierdoor kunnen ze lang zonder water , hoeft u ze niet vaak water te geven.


Geef de vetplant alleen water op het moment dat de grond helemaal droog is. Geef de Crassula af en toe water , let hierbij op dat de grond eerst goed droog is voor je opnieuw water geeft. Er zijn geen winters meer: in december heb je dagen die net april lijken, en als het vriest blijft het bij een korte winterprik. Terwijl de zomers alsmaar langer worden.


Maar let op, de cactusaarde moet helemaal opgedroogd zijn, en bij twijfel geen water geven. In het najaar en tijdens de bloei om de 2weken water geven , (bij twijfel geen water geven ) indien de cactusaarde niet uitgedroogd is, geen water geven. Sommige cactussoorten hebben een groeistop in de zomer, ook deze hebben dan minder water nodig. Bij het verzorgen van de Aloë Vera is alleen af en toe water geven eigenlijk van belang. Dit betekent dat de Aloë Vera water opslaat in zijn stam en bladeren voor later gebruik.


Het is een succulent, ook wel vetplant genoem net als de cactus. Geef de Aloë Vera dan ook alleen water als de grond weer echt droog is. Zonder water zal je cactus langzaam verschrompelen en uitdrogen. Het is dus wel belangrijk dat je water geeft, maar vooral ook niet te veel. Het belangrijkste bij het water geven aan je cactus is dat je de grond tussendoor droog laat vallen.


Geef je water wanneer de grond nog vochtig is, dan heb je grote kans dat je cactus gaat rotten. De meeste cactussen en vetplanten groeien in de zomer en gaan in de winter in rust. Tijdens het rustseizoen wordt geen of weinig water gegeven.


Vergeet het fabeltje dat cactussen en vetplanten bijna geen water mogen hebben!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts