maandag 5 augustus 2019

Sint janskruid olie

Koop bij Sportbay - Bespaar Geld! Dan doe je de bloemen in een glazen pot en giet er een goede, liefst biologische, zonnebloemolie of olijfolie overheen. Het kruid wordt hierbij zowel inwendig (ruwe krui extract) als uitwendig ( olie ) toegepast.


Sint Janskruid olie maken. Hij groeit op droge, maar voedselrijke plaatsen en je treft hem langs het spoor, de weg, in weidevelden en in het struikgewas.

Het is een vaste plant uit de hertshooifamilie (Hypericaceae). ADHD en sint janskruid olie. Naast een afzonderlijk gebruik kan je deze olie ook gebruiken als basis of draagolie voor etherische oliën. Overleg hierover met uw arts.


Dit geldt ook als u sint - janskruid in de afgelopen weken heeft gebruikt. De afweeronderdrukkende medicijnen ciclosporine, everolimus, tacrolimus, temsirolimus en sirolimus. Uw arts zal de dosering hiervan verhogen.

Find afvallen met acupunctuur vandaag! Voor volwassenen en kinderen. Bestel hier snel je bodybuilderpak.


Je kunt de bescherming nog opvoeren door een takje sint janskruid te dragen of wellicht onder het kussen te leggen. Tinctuur van sint janskruid met wodka i. Anntje maakt het met wodka, ook een leuk idee, klik hier. Alleen dan zullen de bloemen zich omzetten in de werkzame stof. Wanneer de olie dieprood van kleur is kan je de bloemetjes verwijderen door de olie door een fijne zeef of kaasdoek in een schone glazen fles of pot te gieten.


Niet uitknijpen want dan kan er vocht meekomen. Gewoon even met geduld uit laten lekken. Bewaar de olie bij voorkeur in donker glas dan kan je de sint janskruid olie zeker een jaar goed. Bovendien geeft het bacteriën en ontstekingen minder kans en helpt het bij ruwe en schrale plekjes op de huid. De olie geperst uit ecologisch gekweekte zonnebloemen heeft tevens het effect dat het droge, schrale en ruwe plekjes op de huid helpt te herstellen.


Het doet voor veel mensen inderdaad wat het belooft – de stemming ­verbeteren – maar het gebruik van sint - janskruid kan riskant zijn als het in combinatie met bepaalde geneesmiddelen wordt gebruikt. Renger Witkamp: ‘Het is al heel erg lang bekend dat sint - janskruid wisselwerkingen kan geven met sommige medicijnen. Maar dat je er een olie van kon maken is voor mij nieuw.

Thnx, ik ga het zeker maken. Gebruik sint-Janskruidolie voor het lichaam bijvoorbeeld als hydraterende badolie, verkwikkende massageolie of breng aan op plekken waar je huid wat extra verzorging nodig heeft. Ze dragen bij aan een goede emotionele balans.


De gele bloemen bevatten een rode kleurstof. Groot assortiment gedroogde kruiden. Kwaliteit gecontroleerd volgens Europese normen. Gunstige resultaten zijn reeds opgedoken bij het behandelen van deze aandoening. Toch kunnen we dit kruid nog gebruiken voor heel wat andere problemen met onze gezondheid.


Hoewel de sint - janskruid werking vooral gericht is op het verbeteren van de gemoedstoestand. Schrale billetjes, tepelkloven, bij oppervlakkige brandwonden, zonnebrand en op wonden en schrammen. De olie kan gebruikt worden bij brandwonden en zonnebrand. Depressie is nooit meer teruggekomen.


In China schrijven genezers het sint - janskruid voor bij acute hepatitis, puisten, abcessen, slangenbeten en appendicitis. De olie van de bloemen past men toe bij zonnebrand en brandwonden. Als massage- olie werkt het verwarmend en ontspannend bij verstijfde of kougevoelige spieren, spit, reuma, jicht of ischias. In die vorm kan het gebruikt worden bij schaaf- en brandwonden. Ook kan de olie ingezet worden als je je verbrand hebt in de zon.


Je ziet wel vaker bij kruiden dat ze meerdere toepassingen hebben. Je kan voor een massage een verhouding gebruiken 1:1 de werking is net zo doeltreffend als dat je de olie puur gebruikt. Deze olie verhelpt ook alle vasculaire of oedemateuze aandoeningen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Populaire posts